4. kolo
15.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:1

Sobotní program španělské La Ligy zakončil pozdně večerní duel Athleticu s Realem Madrid a dlužno podotknout, že šlo o skutečné vyvrcholení dne. Vyrovnané střetnutí s množstvím šancí na obou stranách ve zběsilém tempu nakonec skončilo po právu dělbou bodů výsledkem 1:1, když domácí poslal v první půli do vedení Iker Muniain, jehož trefu po změně stran umazal střídající Isco, který se poněkud netradičně prosadil hlavou.

Doposud stoprocentní bilance Julena Lopeteguiho na lavičce Realu je tak u konce a madridský gigant si připisuje první ligovou ztrátu. Po úvodní půlhodině to s hráči v bílých dresech vypadalo všelijak, neboť Athletic měl více ze hry, zasypal branku Thibauta Courtoise několika slibnými ranami a v 32. minutě se zaslouženě ujal vedení. Povedená akce po pravé straně hřiště nachytala defenzivu Realu v nedbalkách a Óscar de Marcos obelstil vyběhnuvšího Courtoise přihrávkou pro Iňakiho Williamse, jemuž už scházelo jen uklidit míč do prázdné branky. Míč ovšem na cestě ještě tečoval jeho útočný parťák Muniain, který se tak stal oficiálním střelcem branky.

Do ofenzivy se tak museli pustit hosté a nebýt výtečného zákroku mladého brankáře Unaie Simóna, bylo srovnáno již do přestávky. Jednadvacetiletý nástupce Kepy Arrizabalagy si však s nepříjemně tečovanou ranou Modriće poradil na výbornou a uhájil do přestávky vedení svého týmu.

V druhé půli měl gól na kopačce Sergio Ramos, jenž dorážel Baleův přímý kop, avšak Simón po prvotním zaváhání obstál na výbornou. Po hodině hry už ale hráči Realu dočkali. Výtečný pas Kroose na rozběhnutého Balea doplnil náběhem z druhé vlny střídající Isco, jemuž přistál Baleův pohotový centr přesně na hlavě a španělský reprezentant si v zakončení poradil na výbornou.

Právě Iscův vyrovnávací gól odstartoval obzvláště hektickou pasáž zápasu, kdy se oba týmy hnaly za vítězstvím a hra se bleskově přelévala ze strany na stranu. Obzvláště blízko k obratu skóre měl Marco Asensio, jenž si perfektně zpracoval dlouhý nákop, ovšem v samostatném úniku ztroskotal na výtečném Simónovi.

Na opačné straně zase v zakončení neuspěli Susaeta s Williamsem a hosté si mohli zhluboka oddechnout, když rozhodčí ponechali bez povšimnutí Casemirovo hraní rukou, když se brazilský středopolař ocitl ve vlastní šestnáctce na zemi. Už tak rozbouřené San Mamés spílalo sudímu Gonzálezovi ještě hlasitěji a nebylo divu, že se nakonec dočkalo žluté karty hned šest hráčů Athleticu.

Atraktivní a napínavé utkání nakonec skončilo dělbou bodů, což z pohledu Realu znamená první ztrátu na rivala z Barcelony, který i po čtvrtém kole drží stoprocentní vítěznou bilanci. Athletic, který má o zápas méně, je s pěti body čtvrtý.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (11)

Přidat komentář
Lamskej#RMCF

první větší test v La lize..jsem zvědavý, zápasy tam bývají těžké... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Filip236

0:3

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lamskej#RMCF

To je sranda že?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že proto ty smajlíky napsal

Reagovat
valloire

tupouni no

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako trefil přesný počet gólů, tak to má alespoň za jednoho bludišťáka

Reagovat
ttopi

Tohle byla jasná plichta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele