4. kolo
17.09.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 1:3

Real Madrid přijížděl po dvou nečekaných domácích remízách na tradičně neoblíbený stadion Anoeta, kde své zápasy odehrává Real Sociedad. Baskický klub se na úvod sezony těšil výtečné formě, neboť všechna tři předešlá kola vyhrál, a tak souboj s Realem skýtal dramatickou podívanou. Bílý balet však další zaváhání přece jen nepřipustil, když si hned v první půli vypracoval náskok, který po změně stran potvrdil gólem na konečných 3:1 Gareth Bale. Přesto tým Zinedina Zidana ztrácí na čelo tabulky s vedoucí Barcelonou čtyři body a zůstává nadále v pořadí i za svým nedělním soupeřem.

Obhájce titulu po mimořádně úspěšné uplynulé sezoně neposílil o žádné velké jméno a místo toho se rozhodl dát šanci mladým odchovancům. Ti na začátku sezony dostávají příležitostí více než dost, neboť Cristiano Ronaldo si stále ještě odpykával trest ze superpohárového zápasu s Barcelonou a mimo hru byli také zraněný Benzema či v minulém kole vyloučený Marcelo. Místo nich tak nastoupili nezkušení Borja Mayoral s Theem Hernándezem.

Po krátkém oťukávání s několika nedůraznými střeleckými pokusy na obou stranách se hosté ujali vedení a byl to právě Mayoral, kdo v devatenácté minutě z voleje napálil míč do sítě a připsal si premiérový zásah v dresu Realu. Sociedad se ovšem nepříznivým průběhem utkání nenechal zaskočit a hned za devět minut bylo znovu srovnáno. Álvaro Odriozola podnikl povedený výpad po pravé straně, zakončený centrem na nehlídaného Kevina Rodriguese, jenž svou ránu sice nijak zvláště neumístil, ovšem míč přesto propadl Keyloru Navasovi pod tělem a rovlnil síť.

Autor vyrovnávacího gólu byl u všeho podstatného i v následujících minutách. Nejprve bek Sociedadu z dalšího Odriozolova centru rozezvučel břevno a z nastalého protiútoku Realu se záhy proměnil z hrdiny ve vrchního smolaře, neboť si po zběsilém sprintu zpět k vlastní brance nešťastně srazil Mayoralův centr přesně mezi nohy bezmocného brankáře Rulliho. Real tak v poločase vedl 2:1.

Po změně stran domácí vrhli všechny síly dopředu v honbě za rychlým gólem, jenže madridští toho využili k dalšímu bleskovému výpadu a brzkému pojištění náskoku. V jednašedesáté minutě Isco vybídl k náběhu za obranu Garetha Balea, jenž ukázal, že ani po sérii vleklých zranění ze své rychlosti nic neztratil, a samostatný únik zakončil jemným obloučkem přes vyběhnuvšího Rulliho. Odpor Sociedadu byl Baleovým druhým zásahem sezony ukončen, a když Asensiův gól rozhodčí neuznali kvůli postavení mimo hru, skončilo utkání vítězstvím Realu 3:1.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
dextroza_m

Vzhledem k absencím Realu bych to klidně viděl na výhru domácích o dva góly.

Kdo všechno bude chybět? Ronaldo, Marcelo, Benzema a Asensio?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
valloire

2-3

Reagovat
boryland

3:2............

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký, ale snad výhra o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

nema kdo dat goly... chybi Ronaldo... mozna Asensio.. i ten Bezema by to tam mozna foukl.. kdyby byl zdravej + chybi goly od prodanych Jamese a Moraty

Real vic jak jeden gol neda... a to si myslim nemusi stacit ani na remizu

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a jedete domů s brekem. Real letos v lize

Reagovat
Bucky

Jde vidět, že jediné co jsi viděl jsou (možná) výsledky. Real zatím podává hodně dobré výkony i v zápasech, kde ztrácí. Naopak Barcelona se trápí i v zápasech, které vyhrála (třeba zrovna v tomhle kole). I naše napůl Bčko, co naposledy ztratilo body, podalo výrazně lepší výkon. Teď se možná směješ, ale sezóna je dlouhá a výkony jsou z dlouhodobého hlediska důležitější než pár bodů ztracených na začátku sezóny...

Reagovat
Dayman

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra a Zidane rezignace za svou diletantskou chybu neprivest utocnika... jeste kdyz byl na dosah ruky megastrelec a budouci vitez zlatyho mice Mbappe

Reagovat
smazaný uživatel

drogy jsou spatne anooo

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Free stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele