4. kolo
16.09.2017 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Betis - Deportivo La Coruña 2:1

Deportivo La Coruňa se loni zachránilo v La Lize jen s odřenýma ušima a soudě dle mizerného vstupu galicijského celku do sezony nové, nečeká jej nic jiného než další úprk ze sestupového pásma. Svěřenci Pepeho Mela zatím marně čekají na první ligové vítězství, a to především kvůli děravé defenzivě, která v každém z dosavadních čtyř kol inkasovala minimálně dvakrát. V sobotní večer takto na Depor vyzrál domácí Real Betis, který po vítězství 2:1 naopak poskočil do horní poloviny tabulky.

Andalusané sice oba těžké venkovní zápasy na Barceloně a Villarrealu prohráli, ovšem před vlastními fanoušky udolali již dříve Celtu Vigo a nyní si vyšlápli i na další klub z Galicie v podobě Deportiva. Již ve čtrnácté minutě poslal Betis do vedení veterán a místní oblíbenec Joaquín, jenž zblízka doklepl do sítě hlavičku Sergia Leóna, kterou brankář Pantilimon dokázal s vypětím všech sil vyrazit pouze před sebe.

Hosté ovšem na nepříznivý vývoj utkání dokázali zareagovat příkladně a do osmi minut bylo znovu srovnáno. Když na počátku třiadvacáté minuty vypálil z uctivé vzdálenosti Celso Borges a fantastickou pumelicí rozezvučel břevno, zdálo se, že Betis s pořádou porcí štěstí vyvázl z nejhoršího. Odražený míč si však přivlastnil Fede Cartabia a za přihlížení zkoprnělé defenzivy soupeře vypálil z dobrých třiadvaceti metrů podruhé. Na rozdíl od svého kolegy ze záložní řady se Fede trefil o rozhodující kousek přesněji a křižnou přízemní ranou překonal brankáře Adána. V poločase tak platil nerozhodný stav 1:1.

Po změně stran diváci v Seville mnoho dalších šancí neviděli, a tak se zdálo, že zápas spěje k remíze. Čtvrthodinu před koncem ale Andrés Guardado vybojoval míč na vlastní polovině a odstartoval rychlý protiútok, který korunoval výjimečnou kolmicí na nabíhajícího Joaquína. Šestatřicetiletý odchovanec Betisu ukázal, že ani v pokročilém věku na své rychlosti nic neztratil a nekompromisním zakončením bez přípravy překonal Pantilimona podruhé. Na druhý Joaquínův direkt již hosté nebyli schopni najít odpověď a z jihu Španělska se tak poroučí s třetí prohrou sezony.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za 2,34 udělal Real Betis doma ve 2. kole Vigo 2:1. Udělá za 1,88 taktéž doma i Deportivo? Nejsem o tom zcela přesvědčen. .

Reagovat
smazaný uživatel

Bolelo to , kurwa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele