1. kolo
21.08.2017 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Villarreal CF 1:0

Levante potvrdilo, že jakožto suverénní vítěz loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže by nemuselo hrát v LaLize žádné druhé housle, a hned na úvod nové sezóny si připsalo cenný skalp Villarrealu. Především ukázalo, že když chce, umí hrát výtečně odzadu, a nakonec se díky trefě Josého Luise Moralese dokonce radovalo z nečekaných tří bodů.

Zvyknout si na hru bez svého nejlepšího útočníka Rogera, který se před sezónou nešťastně zranil a přijde minimálně o půl roku, bude pro Levante vůbec to nejdůležitější. Každopádně i bez jeho pomoci se mu nyní podařilo zvítězit, byť až zásluhou závěru utkání a proměněné penalty. Dobrou zprávou pro domácí je, že udrželi čisté konto.

Právě na pevnou defenzívu by se chtěli svěřenci Juana Muňize dlouhodobě asi nejvíce spoléhat. Když se proti nim neprosadil ani takový celek, jakým je Villareal, který bude chtít zajisté bojovat o evropské poháry, mohou si Les Granotes v klidu poplácat po zádech. Naopak Žlutá ponorka musela skousnout docela hořkou pilulku zklamání.

Bacca tohle léto přišel posílit řady Villarrealu jako jakási náhrada za Roberta Soldada, který zamířil do tureckého Fenerbahce, a hned v 11. minutě prokázal, že by nemusel být vůbec špatnou volbou. Naběhl ze středu do šestnáctky a tlačil svou střelu ke vzdálenější tyči, nakonec však balón skončil pouze vedle kýženého a chtěného prostoru.

O dost blíže vstřelené brance byl pak ve 31. minutě Rodri Hernández, který hlavičkoval po rohovém kopu, a jeho střela jemně lízla tyčku. V závěru poločasu chtěl Villarreal zahrozit ze standardky ještě jednou, tentokráte se po rohovém kopu snažil přesně zacílit Álvaro González, avšak narazil na mezi třemi tyči pozorně stojícího brankáře Raúla Fernándeze.

O všem podstatném se rozhodlo v poslední desetiminutovce tohoto střetnutí. V 81. minutě José Luis Morales střelou zpoza brankového území nepřekonal gólmana Andrése Fernándeze, dvě minuty před koncem však dostal možnost skórovat z pokutového kopu, nařízeného za faul Rukaviny na svou vlastní osobu, a nabídnutou šancí nepohrdl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Jasná dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele