33. kolo
19.04.2018 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Málaga CF 1:0

Letošním prvním sestupujícím celkem ze španělské nejvyšší soutěže se stala Málaga. O jejím osudu definitivně rozhodla nejtěsnější možná porážka na půdě Levante, které naopak získalo veledůležité vítězství v souboji o záchranu a ze sedmnácté příčky disponuje sedmibodovým náskokem na osmnáctou La Coruňu. Hrdinou večera se stal Emmanuel Boateng.

Andaluský klub hrál ve Valencii o všechno, musel zkrátka uspět, aby ještě čistě teoreticky mohl usilovat o přežití v LaLize. Granotas, kteří v uplynulých šesti kolech prohráli pouze o minulém víkendu s favorizovaným Atléticem Madrid a byli určitě v daleko lepším rozpoložení, naopak potřebovali pojistit svou první nesestupovou pozici.

A to se jim ve finále podařilo, byť o osudu střetnutí rozhodl jeden jediný gól až v samotném nastavení. Zatímco na domácí straně vypukl gejzír radosti, na té hostující zavládl logicky hodně velký smutek, od roku 1994 totiž Málaga sestoupila teprve podruhé. A v podstatě se bude snažit ve zbývajících zápasech už jen vymanit ze samotného dna tabulky.

Svěřenci trenéra Josého Gonzáleze disponují nejhorším útokem celé soutěže, a že se v koncovce protrápili i v tomto klání, potvrdila hned 18. minuta. Ve výtečné střelecké pozici se ocitl Ideye, jenže svou hlavičku nasměroval jen do rukavic brankáře Oiera. A nevyzrál na něj ani se svou dalekonosnou pumelicí Castro o sedm minut později.

I nadále se Málaga propracovávala do lepších gólových možností, čtyři minuty před obrátkou si na centr z rohového čtvrtkruhu od Castra naskočil Miquel, nicméně jeho pokus hlavou skončil těsně vedle. Až ve druhé půli se výrazněji osmělilo také Levante, sám před gólmanem Robertem Jiménezem se ocitl Roger Martí, ale v koncovce selhal.

O pár chvil později se mohl stát smutným hrdinou utkání Ideye, který si po rohovém kopu málem srazil balón do vlastní sítě. I tak však nakonec domácí urvali tři body na vlastní stranu. Až ve třetí minutě nastavení Coke uvolnil střídajícího Lukiče, ten z levé strany rychle adresoval přihrávku do brankového území, a odtud Boateng pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele