7. kolo
30.09.2017 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Deportivo Alavés 0:2

Deportivo Alavés konečně uťalo černou sérii šesti porážek v řadě a připsalo si v letošní sezoně La Ligy první body za vítězství 2:0 na půdě Levante. Vítězný start na trenérské lavičce tak zažívá Gianni de Biasi, jenž shodou okolností dřívě působil právě v Levante. Baskický celek se díky tomuto triumfu odlepil ze samého dna tabulky, byť v oblasti sestupu působí i nadále.

Přestože měli územní převahu s větším držením míče domácí, Alavés působil v defenzivě svědomitě a směrem kupředu o poznání nebezpečnějším dojmem, což záhy také gólově potvrdil. V prvních dvou velkých šancích ještě Munir El Haddadi neuspěl, neboť jej o gólovou radost připravil výtečný zákrok brankáře Raúla Fernándeze a poté pro změnu břevno, ovšem do třetice se již mladý španělský útočník dočkal.

Obří podíl měl na průlomu skóre Alfonso Pedraza, jenž si na levé straně hřiště zpracoval dlouhý nákop, vnikl dravě do šestnáctky a navzdory úpornému držení za dres ze strany bránícího hráče vyslal ideální přízemní centr k volnému Munirovi, jemuž stačilo zasunout jej zblízka do sítě. Levante tak mohlo ještě být rádo, že tuto kritickou desetiminutovku přečkalo pouze s jedním inkasovaným gólem.

Po změně stran se opakovala tatáž písnička, kdy se valencijský klub marně snažil s míčem u nohou něco vymyslet, jenže nakonec brankáře Pacheca neprověřil ani jednou jedinou střelou mezi tři tyče. O poklidný závěr utkání se navíc deset minut před vypršením základní hrací doby postaral Álvaro Medrán, když hlavou uklidil do sítě dlouhý centr Duarteho. Gianni de Biasi si mohl mnout ruce, vstup do nového angažmá se mu povedl na výbornou. Další zastávka je regionální derby s Realem Sociedad.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele