7. kolo
30.09.2017 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Getafe CF 2:1

La Coruňa potřebovala tři body jako sůl a také, že na ně dosáhla. Na stadionu Riazor udolala 2:1 Getafe, přestože jako první inkasovala. Hrdinou se stal útočník Andone, který vstřelil rozhodující gól čtyři minuty před koncem. Situace La Coruni je v ligové tabulce o trochu veselejší, ale ne zas tak o moc.

Oběma celkům poměrně dlouho trvalo, než se dostaly do optimálního tempa. Úvodní dvacetiminutovka nenabídla prakticky vůbec nic. Až hlavičkový pokus Juana Caly byl pro branku soupeře nebezpečný, podobně jako šance Valverdeho na druhé straně. Velký podíl na tom, že to ještě nebylo 1:0 pro domácí měl brankář Guaíta.

To byl klíčový muž prvního poločasu. Ve 38.minutě předvedl další fantastický zákrok a brankou neskončil ani Martínezův přímák. To už měla La Coruňa navrch, ovšem poločasové skóre 0:0 nezměnila.

Aktivitou Deportiva začal i druhý poločas, Čolak trefil jen boční síť a ránu Sidneie vyrazil Guaíta. La Coruňa měla převahu a o to bylo větším šokem, když Getafe zničehonic otevřelo skóre utkání. Ndiaye si udělal kličkou do středu prostor ke střele a přízemní ranou poslal madridský celek do vedení.

Domácí se s průběžným stavem nehodlali spokojit a v 66.minutě skutečně vyrovnali. Lucas Pérez Martínez dostal ve vápně spoustu času, otočil se s balónem a nepříliš razantní, ani povedenou ranou překonal brankáře Guaítu. Stejný muž mohl vzápětí strhnout vedení na domácí stranu, ale Guaíta navázal na předchozí skvělé zákroky.

O výhře Deportiva nakonec rozhodla akce čtyři minuty před koncem. Andone si zpracoval těžký balón na prsa a pohotově uklidil balón do sítě. Getafe dostalo na odpověď pět minut nastavení, ovšem úkol vyrovnat už nesplnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele