4. kolo
17.09.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Málaga CF 1:0

Las Palmas sice v minulém týdnu ostře narazilo v Seville, ovšem v domácím zápase proti Malaze se ostrovní celek vrátil zpět na vítěznou vlnu a díky těsnému triufmu 1:0 stále drží přední postavení v tabulce bok po boku s obhájcem titulu z Barcelony.

O jedinou branku zápasu se postaral již po deseti minutách Figueroa Momo, jenž proměnil pokutový kop nařízený po zbytečném zákroku Josého Recia. Klub z Kanaráských ostrovů tak bere další tři body za třetí ligové prvenství v této sezoně, zatímco Malaga pod novým koučem Juandem Ramosem stále strádá a musí si na první vítězství v novém ročníku La Ligy počkat přinejmenším do dalšího kola, v němž doma přivítají ambiciózní Villarreal.

Na svěřencích Quiqueho Setiéna se předchozí padnutí v Seville vůbec nepodepsalo, přestože šlo o krutou porážku, kdy andaluský celek zvrátil vývoj skóre v samém závěru. Hned po devíti minutách hry si Momo sám na Reciovi vydobyl odpískání pokutového kopu, který posléze bezpečně proměnil. Hosté, kteří doposud nasbírali do ligové tabulky jen dva body za remízy, rozhodně nepůsobili špatným dojmem, ovšem finální fázi scházela větší přesnost. Jako první takto neuspěl Nacho Camacho, jenž v úniku z pravé strany pouze přestřelil.

Krátce po změně stran sáhl Juande Ramos hned ke dvěma střídáním a byl to právě příchozí Youssef En-Nesyri, jemuž připadla úloha devět minut před koncem připravit největší šancí hostí na srovnání. Jeho útočný kolega Charles však v klíčové chvíli selhal a navzdory bezprostřední blízkosti zvládl branku Las Palmas přestřelit. Na opačné straně ještě mohl střídající Sergio Araujo přidat druhý gól večera, jenže v první šanci minul a posléze v nastavení trefil ranou z kraje pokutového území pouze brankovou konstrukci.

Domácí však přesto mohou být spokojení, neboť tři body za vítězství 1:0 jim už nikdo nevezme. Výtečnou formu nyní Setiénova družina hodlá již během vloženého kola ve středu potvrdit na půdě Realu Sociedad.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele