24. kolo
26.02.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Celta Vigo 1:1

Střetnutí Sportingu Gijón s Celtou Vigo nakonec vítěze nepřineslo. Domácí sice zprvu měli více ze hry a dobrý výkon z první půle podtrhli průlomem skóre jen pár minut po změně stran, ovšem na Gomezovu proměněnou penaltu dokázal čtvrthodinu před koncem zareagovat dvorní střelec Celty Iago Aspas, který se prosadil z přímého kopu a stanovil konečné skóre 1:1.

Zatímco převahu domácích během úvodní pětačtyřicetiminutovky dokázala obrana Viga ještě přestát a Rubén Blanco si připsal několik spolehlivých zákroků, hned po třech minutách druhé půle Sporting přece jen otevřel skóre, a to z pokutového kopu. Hlavní zásluhu si na něm připsal Carlos Carmona, který na pravé straně hřiště přelstil Planase a vřítil se za pomocí šikovného přistrčení míč patičkou až do pokutového území, kde následně přepadl přes nohy obránce Celty, který se marně snažil vypíchnout mu skluzem míč. Moi Gomez nabídnutou příležitostí nepohrdl a ranou do středu branky poslal Gijón do vedení.

Inkasovaný gól ovšem doposud nevýraznou Celtu probral k životu a jejím ofenzivním snahám pomohlo také nasazení nejlepšího střelce Iaga Aspase po hodině hry. Klíčový moment pak nastal ve čtyřiasedmdesáté minutě, kdy pohlednou akci Celty zastavil na poslední chvíli Mere pouze za cenu nedovoleného zákroku a uviděl po právu červenou kartu za zamezení jasné brankové příležitosti. Z následného přímého kopu jen pár metrů před šestnáctkou pak právě Aspas vychytralou přízemní ranou obelstil jak hráčskou zeď, tak i brankáře Cuéllara.

Sporting už ovšem další obdržený gól navzdory závěrečnému náporu soupeře nepřipustil a může se těšit alespoň z prvního získaného bodu na domácím stadionu Molinón od prosince loňského roku.

Autor: Martin Kantor / laliga.es

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele