27. kolo
12.03.2017 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:2

Třaskavé baskické derby zvládli lépe hráči Bilbaa, kteří v tabulce stáhli manko právě na svého protivníka už na rozdíl pouhých čtyř bodů. Tenhle výsledek v podstatě ještě více zamotal souboj o evropské poháry. Real Sociedad se tentokráte nedokázal ani jednou prosadit v útoku, zatímco Raúl García a Iňaki Williams na druhé straně ano.

Utkání bylo, jak se dalo předpokládat už předem, hodně napjaté a emotivní již od začátku. A také že oba týmy chtěly za každou cenu zvítězit. Takže už v 6. minutě donutil Raúl Navas k zákroku hostujícího brankáře Kepu. Jeho protikolega na druhé straně Rulli se u tyčky pořádně potil po střeleckém pokusu Iňakiho Williamse v 9. minutě.

Athletic Club jako by poté působil o něco nebezpečněji, v 17. minutě se v obrovské možnosti objevil Raúl García, jenže z blízkosti na Rulliho trestuhodně nevyzrál. O pár chvil později se tentýž hráč dostal k zakončení znovu, svou hlavičku však poslal tentokráte kousek vedle. Branky se nakonec hosté dočkali o pár chvil později.

Yeray Álvarez si v šestnáctce předkopl míč před sebe, Xabi Prieto byl v souboji pozdě a svého soupeře nešikovně podrazil. Sudí José Sánchez ukázal na bílý puntík a nařízený pokutový kop proměnil Raúl García, leč trošku se štěstím, neboť Rulli si na jeho střelu skoro sáhl. Do poločasu mohl ještě náskok navýšit Lekue, ovšem nemířil z dálky přesně.

Real Sociedad působil i po obrátce poměrně zaskočeným dojmem a nemohl zkrátka najít absolutně žádný recept na dobře bránící Los Leones. Ti naopak v 56. minutě přidali ještě jeden přesný zásah. Álvaro Odriozola si vůbec nerozuměl se svými spoluhráči, jeho špatné přihrávky zužitkoval Iňaki Williams a sám před Rullim nezaváhal.

Jakmile si hosté pojistili průběžný výsledek, hráli ještě s větší lehkostí, a i nadále byli směrem dopředu aktivnějším a nebezpečnějším celkem. Na hřiště se po třízápasové pauze dostal nejlepší střelec mužstva Aduriz, jenž osm minut po svém střídání zakličkoval za vápnem a zakončil, každopádně jeho pokus skončil smolně na tyčce.

V podstatě až v poslední desetiminutovce domácí nějakým výraznějším způsobem svého lokálního rivala potrápili. V 72. minutě se podařilo rozvlnit síť Raúlovi Navasovi, jenže jeho gól nebyl uznán kvůli předchozímu spornému faulu. V 83. minutě po rohovém kopu hlavičkoval slušně Iňigo Martínez, ovšem orazítkoval pouze břevno.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Frantszek

Jako nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele