23. kolo
18.02.2017 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 2:0

Lepší návrat na hřiště si Gareth Bale ani nemohl představovat. Velšská superstar naskočila poprvé po tříměsíční absenci do soutěžního zápasu v dresu Realu Madrid a hned se gólem podílela na konečném vítězství 2:0 nad barcelonským Espanyolem. Bílý balet tak nadále hájí první místo v ligové tabulce, přestože má odehráno hned o dva zápasy méně.

Sedmadvacetiletý Bale se na trávník nepodíval od listopadu loňského roku, kdy jej vyřadilo ze hry zranění kotníku, které si vyžadovalo i operaci. Jak ovšem ofenzivní záložník Realu dosvědčil hned po nástupu na hřiště, když si naběhl na Iscův pas a přesnou křižnou ranou osm minut před koncem zavěsil, je již zpět ve formě. Real již v tu chvíli vedl 1:0 díky trefě Álvara Moraty z první půle a po tomto triumfu drží na druhou Barcelonu čtyřbodový náskok. Katalánský velkoklub může toto manko znovu snížit v neděli, kdy se utká s nováčkem z Leganés.

Vzhledem k tomu, že Real během týdne hrál osmifinále Ligy mistrů proti Neapoli, udělal trenér Zinedine Zidane řadu změn v základní sestavě. Volno tak dostali Karim Benzema či Luka Modrić, zatímco hráči jako Marcelo s Casemirem zůstali pouze na lavičce náhradníků.

Na první velkou šanci si diváci museli počkat do přelomu úvodní půlhodiny, kdy se do dobré střelecké pozice dostal Cristiano Ronaldo, avšak jeho přízemní ránu k nohám nabíhajícího Moraty ještě hostující obrana stihla zastavit a Ronaldův gól z následného rohového kopu nebyl uznán kvůli postavení mimo hru.

V minutě třiatřicáté se už ale favorit přece jen dočkal. Isco dostal na pravém kraji hřiště příliš mnoho času a prostoru, aby poslal ideální centr vstříc Álvaru Moratovi, jenž se ve vzduchu nemýlil a umístěnou hlavičkou otevřel skóre.

Real sice i nadále herně dominoval a svého soupeře takřka k ničemu nepouštěl, ovšem přesných střel na bránu vyprodukoval jako šafránu, a tak těsné vedení domácích přetrvávalo až do závěrečné desetiminutovky, kdy jakékoli pochyby o rozdělení bodů rozehnal střídající Gareth Bale. V nastaveném čase ještě mohl vybojovat výhodu pokutového kopu Cristiano Ronaldo, jehož srazil k zemi Aaron Martin, ovšem sudí místo toho mylně odpískal Portugalcův ofsajd, a tak utkání skončilo vítězstvím Realu 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ten morata je tragéd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele