13. kolo
26.11.2016 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - CD Leganés 3:0

Na sedmý pokus se to přece podařilo. Espanyol po čtyřech remízách a dvou porážkách konečně potěšil své fanoušky a připsal si na své konto první vítězství na vlastním stánku Estadi Cornellá-El Prat. Oslabený Leganés se držel jen první půli, pak inkasoval od Gerarda Morena a dvakrát od Pabla Piattiho.

Čekání na domácí úspěch bylo pro barcelonský celek opravdu dlouhé. Ten má mimochodem aktuálně velmi slušnou formu a svou sérii neporazitelnosti prodloužil už na sedm zápasů v řadě. Hosté, kteří museli vlivem nečekaných zranění přeskupit základní jedenáctku, naopak utrpěli svou pátou porážku z posledních šesti ligových kol.

Robert Ibaňez je mimo hru do konce sezóny, několik týdnů bude chybět Alexander Szymanowski a Diego Rico má zlomenou nohu. A aby toho nebylo pro klub z madridského předměstí málo, přišel i o svou brankářskou jedničku Jona Andera Serantese, jenž si poranil kotník a po půlhodině hry musel střídat.

Do této chvíle Leganés svého soupeře k ničemu nebezpečnému nepustil. Nového muže mezi třemi tyčemi Brignoliho nejprve neotestoval svým pokusem po Morenově přihrávce Pablo Piatti, neboť poslal míč jen vedle brány, na druhé straně neseřídil svoje mířidla Alberto Martín a pálil jen nad břevno.

Do druhého poločasu pak vlétl Espanyol jako uragán a jeho soupeř na dva rychlé zásahy zkraje nedokázal zareagovat. Ve 47. minutě José Manuel Jurado centrem z pravé strany našel na zadní tyči Pabla Piattiho, od něj nakonec balón doputoval k Morenovi, jenž z blízkosti tvrdým zakončením snadno překonal bezmocného Brignoliho.

O čtyři minuty později Brignoli inkasoval podruhé, to když se po kolmici Lea Baptistaa trefil přesně ke vzdálenější tyčce Pablo Piatti. Nakonec se argentinsko-italský útočník prosadil ještě jednou dvě minuty před koncem. José Manuel Jurado na něj poslal výtečný dlouhý pas, Pablo Piatti naběhl do šestnáctky a odtud prostřelil vyběhnuvšího Brignoliho.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele