22. kolo
12.02.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Celta Vigo 3:2

Dramatické utkání sehrály v Madridu celky Atlétika a Celty Vigo. Domácí měli co dělat, aby si vůbec připsali bod, nakonec však díky dvěma slepeným brankám v závěru utkání berou všechny tři.

Atlético nezačalo vůbec dobře. Už po šesti minutách stadion Vicente Calderona ztichl, když brankář Moya boxoval balón mimo šestnáctku tak nešťastně, že trefil hlavičkujícího Gustava Cabrala, od kterého skončil balón v síti. Atlético doma není zvyklé prohrávat, a taky že na branku Cabrala zareagovalo tím nejlepším způsobem. Jen o pět minut později si zpracoval přihrávku zády k brance Fernando Torres a střelou přes hlavu srovnal stav.

Oba celky se následně střídaly ve svých šancí, nejprve těsně minul zařízení Aspas a po něm se marně dožadoval pokutového kopu Fernando Torres. Ikona Atlétika byla nejspíše skutečně faulována, každopádně pánem na hřišti je sudí a ten se rozhodl nepískat. Torres v tu chvíli ještě netušil, že arbitr odložil jeho penaltové selhání na pozdější dobu.

Ta přišla po půlhodině hry, ale všemu nejprve předcházela další tutovka Aspase a domácí zachránila tyč. Ve 29. minutě byl faulován uvnitř šestnáctky Carrasco a vytoužená penalta byla na světě. Fernando Torres však fanoušky dalším oku lahodícím momentem nepotěšil. Penaltu kopl do břevna a nerozhodný výsledek pokračoval.

A pokračoval i po úniku Carrasca, který na brankáře Álvareze nevyzrál. Poločas skončil 1:1 a také druhý poločas nabídl vyrovnanou partii s šancemi na obou stranách. Dlouho se však skóre neměnilo, až čtvrthodinu před koncem se s šancemi i góly roztrhl pytel. Nejprve odmítl vedení Guidetti a to ranou pánu bohu do oken. Vše si bohatě vynahradil o minutu později, kdy skutečně Moyu překonal.

Atlétiko však nerezignovalo, naopak. Tlak domácích postupem času gradoval a výsledkem byla vyrovnávací trefa z 87. minuty nádherným volejem zpoza vápna v podání aktivního Carrasca. A stačila pouhá minuta a výsledek se přelil na stranu Simeonových svěřenců. Gameiro sklepl centr pro Griezmanna, jenž zblízka bez problémů překonal Álvareze. Atlético mělo v souboji se Celtou namále, ovšem situaci nakonec zvládlo a bere tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele