8. kolo
16.10.2016 16:15 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 3:2

Bilbao prolomilo čtyřleté čekání na vítězství v baskickém derby proti Realu Sociedad, který naopak se svým soupeřem padl poprvé po osmi vzájemných zápasech. Na postavení obou celků v tabulce neměl tenhle výsledek výraznější vliv, domácí se po tomto kole posunuli jen o jednu pozici výše, hosté zůstali přesně ve středu na příčce desáté.

Po šestnácti minutách utkání to ovšem nevypadalo, že by Athletic Club mohl utnout černou bilanci se svým lokálním rivalem. Po rohovém kopu prodloužil míč hlavou za sebe Xabi Prieto na nabíhajícího si Zurutuzu, který z hranice malého vápna z voleje pohodlně skóroval za záda brankáře Gorky Iraizoze. O pár chvil později mohl vyrovnat Iňaki Williams, jenže brankář Rulli proti němu včas vyběhl.

Yeray Álvarez, Ander Iturraspe, Iker Muniain a Raúl García se mohli do poločasu taktéž zapsat na střeleckou listinu, jenže ve svých šancích neuspěli v koncovce. Šest minut po obrátce se už však Bilbao přece dočkalo. Iker Muniain si navedl míč z levé strany do středu za pokutové území a odtud poslal krásnou střelu přesně ke vzdálenější tyčce.

Po hodině hry domácí otočili vývoj zápasu na svou stranu, když Aritz Aduriz precizním obloučkem přehodil vyběhnuvšího Rulliho. Pro pětatřicetiletého forvarda to byla již pátá trefa z posledních pěti utkání a celkově dvacátá první v tomto kalendářním roce. Aritz Aduriz měl prsty i ve třetí brance svého týmu osmnáct minut před koncem.

Hezky protáhl balón do šestnáctky, předložil ho blíže do středu na Iňakiho Williamse, který se z vyložené pozice snad ani nemohl zmýlit. San Sebastián dokázal porážku už jen zmírnit. V 83. minutě se prosadil po centru Asiera Illarramendiho z přímého kopu hlavou Iňigo Martínez, k bodovému úspěchu však nakonec tenhle zásah stejně nevedl.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele