37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Granada CF 1:4

Sevilla v závěru sezony odstavila ligovou soutěž na vedlejší kolej a na jejích výsledcích se to náležitě projevuje. V předposledním kole si na tým kouče Emeryho vyšlápla v rámci malého andaluského derby Granada, která díky vysoké výhře 4:1 poskočila z bezprostředního sestupového ohrožení vstříc záchraně.

Jako první se trefil hostující Isaac Cuenca, jehož gól po změně stran zprvu umazal debutant Diego González. Jeho trefa však probudila granadské zpět k životu a v gólová smršť z kopaček Babina, El-Arabiho a opět aktivního Cuency zařídila Granadě pohodlný triumf ze stadionu, kde se v průběhu sezony body příliš nerozdávaly. Díky zisku tří bodů hosté poskočili na šestnácté místo, a jelikož má s nejbližšími konkurenty v podobě Getafe a Sportingu Gijón lepší vzájemné zápasy, o účast v příštím ročníku Primera División je už nikdo a nic nemůže připravit.

Sevillští stejně jako před týdnem udělali v základní sestavě celou řadu změn, neboť jejich prioritou je obhajoba titulu šampiona Evropské ligy. Po semifinálové výhře nad Šachtarem Doněck se Emeryho tým k tomuto cíli přiblížil na vzdálenost jediného zápasu - v Basileji se jim do cesty jakožto finálový soupeř postaví anglický Liverpool.

Přesto i oslabená jedenáctka domácích v úvodu první půle přitlačila Granadu k vlastní brance a chybělo jen málo, aby se ujala vedení. Ricardo Costa však v klíčové chvíli zvládl odvrátit střelu Juana Muňoze z brankové čáry do bezpečí. Na samém sklonku první půle pak udeřil Cuenca, když si na hrudi zpracoval centr El-Arabiho a bez váhání překonal brankáře Beta.

Po změně stran se Sevilla hnala za vyrovnáním, čehož nakonec docílila šestnáct minut před koncem. Střídající González šikovně patičkou tečoval centrovaný míč z přímého kopu tak šikovně, že zapadl až do sítě. Při svém debutu tak domácí mladíček skóroval hned ze svého prvního kontaktu s míčem. Jen pár minut nato ovšem domácím sebral vítr z plachet Jen-Sylvain Babin, jehož záhy doplnili i El-Arabi s Cuencou a místo dramatického závěru tak tribuny stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána přihlížely vysokému vítězství Deportiva.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Zajímavý výsledek a také i vypsaný kurz na dvojku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele