6. kolo
27.09.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:0

Poslední zápas nedělního programu mezi Realem Sociedad a Athleticem nedopadl podle očekávání zúčastněných, zato statistické předpoklady se vyplnily do puntíku. Ani jeden z týmů se na úvod sezony netěší dobré formě, což ostatně jejich vzájemný duel jen prohloubil. Po bezbrankové remíze se totiž oba celky nadále nachází ve spodní polovině ligové tabulky.

Domácí Sociedad pod vedením skotského manažera Davida Moyese dokázal ukořistit první výhru až v minulém vloženém kole proti Granadě a díky dělbě bodů z neděle momentálně okupuje dvanáctou příčku. Athletic se čtyřmi body za svým baskickým sokem zaostává o pět míst, které jsou však vmáčknuty do dvou bodů.

Vzhledem k tomu, že předchozí tři výsledky vyhroceného baskického derby skončily vždy remízou 1:1, dalo se něco podobného očekávat i tentokrát. Oba týmy měly své šance strhnout zápas na svou stranu, jenže buď selhaly v zakončení, anebo jim nepřála rozhodnutí rozhodčího. Sociedad byl vesměs lepším týmem na hřišti, ovšem Athletic měl zase zcela legitimní apel na udělení pokutového kopu v jeho prospěch, když Asier Illarramendi zastavil gólovou střelu vlastní rukou. Na druhé straně měli domácí nejblíže ke skórování v samotném závěru, jenže brankář Gorka Iraizoz předvedl trio perfektních zákroků.

První šance zápasu připadla Athleticu. Raúl García však z dobré pozice na hranici šestnáctky zamířil jen vedle. Domácí útočník Imanol Agirretxe pak sice bránu trefil, jenže Iraizoz si jeho přízemní ránu s poklidem pohlídal. Z kádru Sociedadu během hry nejvíce vyčníval Sergio Canales, jenž nejprve po Zurutuzově přihrávce pálil těsně mimo vzdálenější tyč a posléze svým stříleným centrem sice zaskočeného Iraizoze překonal, avšak zase prostor mezi třemi tyčemi o chloupek minul.

Od osmaosmdesáté minuty pak domácí vrhli všechny síly do masivního náporu a jejich soupeř z Bilbaa nevěděl, kde mu hlava stojí. Tedy s čestnou výjimkou brankáře Iraizoze. Jonathas de Jesús měl hned dvě za sebou jdoucí příležitosti zblízka skórovat, jenže pokaždé si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby. Když pak z ojedinělého útoku do otevřené obrany Sociedadu neuspěl ani Williams, skončil vypjatý zápas bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
arsavin

1:2

Reagovat
RS

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele