32. kolo
09.04.2016 22:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Levante UD 1:0

Jakékoli obavy Realu Betis z letošního boje o záchranu jsou podle všeho zahnány. Sevillský klub totiž dokázal na domácí půdě těsně porazit poslední Levante v poměru 1:0, a to jako obvykle zásluhou Rubéna Castra jakožto autora jediné branky utkání.

Čtyřiatřicetiletý veterán v útoku Betisu zařídil svému týmu vedení v jednaosmdesáté minutě, kdy si naskočil na centr Álvara Cejuda a s přehledem jej hlavičkou poslal do sítě. Šlo již o jeho sedmnáctý gól sezony, a to nanejvýš důležitý. Real se totiž posunul na zisk sedmatřiceti bodů, tedy celých devět od prvního sestupového místa. S šesti ligovými koly do konce by se již musela stát hotová pohroma, aby ještě Betis stihnul sestoupit...

To Levante je na tom povážlivě hůře. Klub z Valencie totiž nadále figuruje až na poslední dvacáté pozici s pouhými pětadvaceti body a připisuje si třetí porážku v řadě. Na záchranu však prozatím stále stačí pouze dohnat tříbodové manko.

Hosté byli v první půli lepším týmem na hřišti, jenže Joan Verdú zahodil dvě jasné šance a Giuseppe Rossi zase napálil pouze boční síťku. Když pak domácí gólman Antonio Adán vytěsnil konečky prstů nad břevno i hlavičku Carla Medjaniho po rohovém kopu, šlo se do kabin k nelibosti Levante za bezbrankového stavu.

Betis se po změně stran výrazně zlepšil a najednou to byl on, kdo si připravoval lepší brankové příležitosti. Devět minut před koncem se pak jedna proměnila v gólovou, když Castro unikl pozornosti hostující obrany a zakončil Cejudův vzdušný pas přesnou hlavičkou. Do konce zápasu si již nabyté vedení Betis svědomitě opatroval a zvítězil tak 1:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele