14. kolo
05.12.2015 22:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Celta Vigo 1:1

Celta Vigo doplatila proti Realu Betis na brzké vyloučení Jonnyho, které ji nakonec stálo dva body za remízu 1:1. Hosté se totiž dostali do vedení zásluhou Thea Bogondy, avšak na úvod druhé půle se Jonny nechal vyloučit a svěřenci Eduarda Berizza osm minut před koncem přece jenom podlehli tlaku Betisu...

Joaquín s Brunem ještě ve svých šancích na stadionu Benita Villamarína neuspěli, ale nakonec se prosadil střídající Jorge Molina. Tým kouče Pepeho Mela tak potvrdil dobrou formu z posledních týdnů, kdy zvítězil ve dvou z posledních tří kol a mohl žehrat jen na vlastní zakončení, že se sám neujal vedení.

Jako první se neprosadil vinou obranného bloku Heiko Westermann, podobně dopadl Álvaro Cejudo a v rychlém sledu došlo také na střelecké pokusy Bruna, Picciniho či N’Diayeho - všechny neúspěšné. Trest přišel v pětadvacáté minuty, když Iago Aspas našel Nolita, jenž dále pobídl k zakončení Bongondu, jehož zakončení mu vyneslo první gól sezony a poločasové vedení Celty 1:0.

Naděje v tu chvíli zaraženého Betisu zase řádně povyrostly tři minuty po změně stran. Jonny, jenž se zrovna vracel na trávník po předešlém karetním trestu, totiž po vlastní chybě srazil k zemi Petrose a jakožto poslední instance mezi brankou hostí uviděl rovnou červenou kartu. Hned z následného přímého kopu málem srovnal Joaquín, ovšem brankář Sergio Álvarez výtečným zákrokem udržel svému týmu prozatímní čisté konto.

Když se Brunovi ani při jednom z hlavičkových pokusů nepodařilo skórovat, zdálo se, že Betisu není přáno svého galicijského soupeře překonat. Osm minut před koncem však střídající Molina využil nadýchaný centr Petros k tomu, aby andaluský klub přece jen ze sobotního zápasu vytěžil alespoň bod, byť v samém závěru ještě mohl znovu strhnout vedení na stranu Celty Nolito. Celta přesto zůstane i po čtrnáctém kole na výtečné čtvrté příčce v ligové tabulce, zatímco Betis se drží ve středu tabulky na místě jedenáctém.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Betis vybojuje alespoň bod. 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele