23. kolo
06.02.2016 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo přehrálo Las Palmas a míří tabulkou strmě vzhůru

Nefalšovaný záchranářský souboj nakonec vyzněl lépe pro Rayo Vallecano, které si poradilo s Las Palmas v poměru 2:0 a vyklouzlo zpět nad hladinu sestupových vod. Důležitou úvodní branku si připsal teprve po čtyřech minutách Miku a po změně stran jej posléze doplnil gólovou pojistkou Bebé.

Rayo tak rázem poskočilo dokonce na čtrnácté místo, přestože před zápasem figurovalo o čtyři příčky níže. Svěřenci kouče Paca Jémeze se v posledních kolech daří na výbornou, což potvrzuje i šňůra čtyř zápasů bez porážky. Nováček z Las Palmas naopak propadl jak v utkání, tak i v tabulce zpět mezi sestupovou trojici.

Celek z madridského předměstí Vallecas mívá tradičně silnou druhou polovinu ligového ročníku a zdá se, že letos tomu nebude jinak. Ony zmíněné čtyři zápasy bez prohry čítají druhé vítězství na vlastním stadionu a cenné remízy z hřišť Deportiva la Coruňa či Valencie. Nyní k výhře domácí nakročili hned v úvodu, když Bebé prchnul po levé straně v honbě za dlouhým nákopem a řítil se z úhlu na brankáře Varase. Ten si sice s jeho ranou poradil, ale nepřesvědčivě ji zvládl vyrazit pouze k nohám Mikua, jenž míč dokázal v pádu procpat za brankovou čáru.

První gól domácí nakopnul k ještě lepšímu výkonu a nebylo sporu o tom, kdo první poločas herně ovládl. Přesto již k další změně na výsledkové tabuli nedošlo a na druhý gól si diváci museli počkat až po změně stran. Ještě předtím, než Bebé uklidnil situaci, však hosté několikrát nebezpečně zahrozili a brankář Juan Carlos měl co dělat, aby konečky prstů vytáhl ránu Williana Josého nad břevno. Sedmnáct minut před koncem však dodal domácím potřebný klid na kopačkách tvrdou ranou portugalský křídelník Bebé, jemuž oplatil asistenci u prvního gólu Miku, ke všemu pohlednou patičkou.

V další cestě vzhůru nyní čeká Vallecano další nováček v podobě Sportingu Gijón, zatímco Las Palmas zavítá na půdu favorizované Sevilly.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele