18. kolo
03.01.2016 18:15 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - UD Las Palmas 2:2

Athletic své fanoušky na stadionu San Mamés překvapivě zklamal, když proti sedmnáctému celku tabulky uhrál pouze bod za remízu 2:2. Až do 80. minuty šlo domácím vše podle plánu, jelikož vedli 2:1 zásluhou Adurize a Williamse, jenže devět minut před koncem trefil vyrovnávací branku Las Palmas Tana a nováček soutěže si tak mohl z Baskicka odvést cenný bod.

Podle očekávání diktovali tempo hry červenobílí a hned v 6. minutě si vypracovali první velkou příležitost. Aduriz mohl doklepávat do sítě odražený míč, jenže v posledním okamžiku zaváhal a jeho pokus o přehození Varas vystihl a celá akce skončila jen rohovým kopem. Aktivita domácích byl a odměněna v 16. minutě, když Susaeta napřáhl z poza pokutového území a trajektorii míče narušila ruka bránícího Davida Garcíi. K nařízené penaltě se postavil nejlepší střelec týmu Aritz Aduriz, jenž dostál své pověsti a nechytatelnou ranou k tyči posunul Lvy do vedení - 1:0!

Vzápětí mohl uklidňující druhou trefu přidat hlavičkující Etxeita, který zakončoval rohový kop. Míč ale prosvištěl jen těsně okolo pravé tyče! V závěru poločasu se na hřišti přitvrdilo. Za svůj doslova likvidační faul na Mikela Rica mohl hostující Gómez klidně vidět rovnou červenou kartu, ale sudí Carlos Del Cerro Grande se spokojil jen se žlutým napomenutím.

Po změně stran hráči Las Palmas viditelně přidali a díky svému zvýšenému úsilí si dokonce vysloužili i vyrovnávací gól. Jeho autorem se v 62. minutě stal právě Vicente Gómez, který se v šestnáctce Bilbaa dostal k odraženému míči a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal na 1:1! Domácí diváci ale nemuseli dlouho smutnit. Už v 66. minutě totiž Williams narušil kostrbatou rozehrávku hostů, zmocnil se míče a křižnou ranou pod padajícím Varasem vrátil domácím vedení - 2:1!

V závěru utkání sázeli Baskové především na bránění svého vedení a to se jim vymstilo v 82. minutě. Domácí neuhlídali standardní situaci a po hlavičce z chumlu hráčů zpět na šestnáctku se do míče skvěle opřel zcela volný Tana. Střela odražená od země Iraizozovi popletla hlavu a pětadvacetiletý útočník Las Palmas se mohl radovat z druhé vstřelené branky v Primera DIvisión - 2:2! Pro domácí už bylo na nápravu skóre pozdě a hosté se tak dočkali vytouženého bodu a posunu na patnácté místo tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
Lorcan

3:1 Muniaín gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele