3. kolo
14.09.2014 17:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Espanyol Barcelona 3:1

Valencie pod koučem Nunem Espíritem Santem potvrdila úspěšný vstup do nové sezony, když na domácí půdě přehrála barcelonský Espanyol 3:1. Hned na úvod soupeře načal Pablo Piatti, po změně stran přidali po jednom zásahu Parejo s Alcácerem a pozdní snížení Sergia Garcíi už na dělbě bodů nic nezměnilo.

Po třech kolech tak Los Che nasbírali sedm bodů a také sedm vstřelených branek, což svědčí o znovunabytém sebevědomí i sehranosti, jakou ve Valencii nepamatují alespoň od působení Unaie Emeryho. To Sergio González na lavičce Espanyolu má úplně jiné starosti. Se ziskem jediného bodu zatím barcelonský klub zůstává na dně ligové tabulky.

Netrvalo dlouho a favorit utkání šel do vedení. Víceméně z prvního pořádného útoku Valencie skórovala především zásluhou Rodriga. Ten převzal na pravém kraji hřiště přihrávku od Gómeze, potáhl míč rychle kupředu okolo bránícího hráče a poslal zpětnou přízemní přihrávku přímo na kopačku Pabla Piattiho. Argentinský reprezentant pak už měl velmi snadnou pozici uklidit míč do poloprázdné branky.

Po změně stran měla nejprve Valencie pořádné štěstí. Díky zbytečné ztrátě ve středu hřiště totiž Espanyol podnikl rychlý protiútok a Sergio García se zničehonic řítil sám na Alvesovu branku. Přestože skóroval, jeho radost k úlevě domácích příznivců netrvala dlouho. Rozhodčí totiž jeho vyrovnávací gól neuznal kvůli domnělému postavení mimo hru, jež však opakované záběry značně zpochybnily.

Nedlouho poté se domácím povedlo přidat uklidňující druhý gól. K Danimu Parejovi se trochu šťastně zpět odrazil míč před soupeřovou šestnáctkou a kapitán Valencie přízemní umístěnou ranou nedal brankáři Casillovi šanci zasáhnout. O deset minut později přidali Netopýři třetí zásah, když Feghouliho kolmici převzal dobrým náběhem Alcácer, obkroužil Casillu a poslal míč do prázdné branky. Hosté se v samotném závěru dočkali alespoň mírného zkorigování na 3:1 díky neúnavnému Garcíovi. Ten si vymodlil na hranici šestnáctky faul od Javiho Fuega, který rozhodčí posoudil jako penaltový, a sám pak pokutový kop bezpečně proměnil.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele