12. kolo
23.11.2014 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Valencia CF 2:1

Městské derby mezi Levante a Valencií vyznělo překvapivě lépe pro první jmenované, kteří v domácím prostředí díky skvělému výkonu v druhé půli ukořistili výhru 2:1. Na branku Casadesúse ještě dokázal odpovědět Dani Parejo, ovšem čtvrthodinu před koncem strhnul všechny body na stranu domácích Luis Morales.

Jako první v zápase pokoušel štěstí José Gayá, jenže ani z hloubi šestnáctky nedokázal zamířit přesně. Levý bek Valencie jako by svou chabou ranou předznamenal celý první poločas, v němž bylo šancí poskrovnu na obou stranách. Ta nejlepší připadla Álvaru Negredovi, jenž ve Valencii hostuje z Manchesteru City, avšak ani renomovaný španělský kanonýr nedokázal prolomit bezbrankové skóre. Celkem již Negredo po návratu ze zranění stihnul v dresu Los Che nastoupit ke čtyřem utkáním a na svůj první gólový zásah stále marně čeká.

Poprvé o sobě někdejší útočník Sevilly dal vědět v patnácté minutě, kdy z Piattiho rohového kopu naskočil na míč jen pár metrů od brány, ovšem ani tak nedokázal zamířit přesně. Diego Mariňo v domácí brance se tak poprvé ocitl v permanenci až pár minut před uplynutím půlhodiny hry, kdy jej silnou ranou zdálky otestoval Carles Gil. Pak se ke slovu dostal znovu Negredo, když zblízka hlavou trestuhodně netrefil branku. Těsně před odchodem do šaten pak španělský reprezentant dokonal hattrick spálených šancí, ani tentokrát dobrý centr z kopačky Rodriga nezvládl umístit mezi tři tyče.

Po změně stran se ke slovu začalo dostávat i doposud zakřiknuté Levante a zápas začínal nabírat na obrátkách. Nejprve ještě Mariňovu pozornost zkoušel kvalitní ranou z voleje André Gomes, ovšem poté již došlo na domácí. David Barral ještě v první skvělé příležitosti na Diega Alvese nevyzrál, mrzet jej to však příliš dlouho nemuselo. V osmapadesáté minutě totiž Ivanschitzův roh našel přesně hlavu Víctora Casedesúse a Levante vedlo 1:0.

Domácí pak zahodili jedinečnou příležitost své vedení zdvojnásobit, když Vyntra z dobré pozice hlavičkoval příliš vysoko. Valencie záhy naplnila rčení Nedáš, dostaneš a zásluhou kombinace Negreda s Parejem dokázala vyrovnat díky přesné přízemní střele argentinského záložníka. Radost hostí ovšem měla jepičí život. Uplynula sotva minuta a Levante šlo podruhé do vedení, neboť s krásnou ranou do horního růžku se vytasil Luis Morales a Los Che mohli začít zase dotahovat. Když pak Negredo neuspěl ani se svou čtvrtou slibnou hlavičkou, mohli domácí fanoušci na Ciutat de Valencie vypuknout v jásot - ovládli prestižní derby a odpoutali se ze sestupových pozic.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele