37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Madrid 1:4

Co na tom, že se Cristiano Ronaldo zase utrhl z řetězu a hattrickem zařídil Realu Madrid výhru 4:1 na půdě Espanyolu, když se mezitím v Madridu samotném rozhodlo o držiteli letošního titulu. Barcelona totiž uhrála klíčové vítězství na půdě Atlética Madrid, a tak se stala ligovým šampionem již s předstihem závěrečného kola.

Pro Real to znamená, že letošní sezonu zakončí opravdu neslavně. Po nedávném vypadnutí z Ligy Mistrů nyní přichází druhá rána v pořadí, neboť mistrem Primera División je nyní Barcelona, což znamená další uplynulý ročník bez ligového titulu, již šestý z posledních sedmi. Jen těžko odhadovat, zda tento nedostatek letošních trofejí vyústí v odvolání trenéra Carla Ancelottiho, jenž nedělnímu utkání přihlížel pouze z tribuny kvůli dvouzápasovému trestu za kritické gesto vůči rozhodčím po zápase s Valencií.

Poslední drobnou útěchou může být Bílému baletu individuální úspěch Cristiana Ronalda, jenž se po tomto zápase dostal na kulatých pětačtyřicet gólových zásahů. Vítězství hostů se přitom nerodilo lehce, neboť na úvodní Ronaldovu trefu z osmapadesáté minuty dokázal zareagovat vyrovnáním Christian Stuani. Závěrečná čtvrthodina však byla pevně v režii Realu, jenž dvěma góly portugalské megastar spolu s bekem Marcelem definitivně strhl zápas na svou stranu.

Stuaniho vyrovnání si madridská obrana rozhodně za rámeček nedá, a to včetně brankáře Keylora Navase. Kostarický brankář totiž svým nedůrazem nechal vyniknout Abrahama a beci Realu nechali prostor Stuanimu bezpečně doklepnout míč do sítě. Poté však madridští znovu zapnuli směrem dopředu a zásluhou Marcelovy narážečky i přesného zakončení si brzy vedení opět přivlastnili. A tentokrát jej už ani nepustili.

V samotném závěru pak roztrhal domácí obranu na cucky ambiciózní Ronaldo, kterému pomohl k druhému zásahu přesnou přihrávkou Javier Hernández, přičemž poslední trefa večera přišla až v nastavení, kdy držitel Zlatého míče na zadní tyči uklidil míč pohodovou hlavičkou. Důvodů k oslavě však v tu chvíli bylo pramálo a nejspíš také v nejbližší době (ne)bude.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

0-3

Reagovat
Woods

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
roberos

9:0

Reagovat
boryland

1:1….....

Reagovat
smazaný uživatel

LA LIGA TITLES:

Ronaldo 1

Song 1

Douglas 1

Vermaelen 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokutové kopy a standartky - Messi vs. Ronaldo

http://www.fcbarcelona.cz/images/karikatury/FCB_13405539.jpg

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo vyhra tabulku strelcov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

at si uzije sobeckou trofej

Reagovat
smazaný uživatel

at si uzije sobeckou trofej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele