10. kolo
02.11.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Espanyol Barcelona 2:1

Elche po hrdinském výkonu zvládlo i v devíti hráčích ukořistit své první vítězství po sedmi kolech, když na domácí půdě porazilo Espanyol 2:1. O oba góly se postaral Jonathas a pomohl tak svému klubu odlepit se ze dna tabulky.

Přestože Espanyol v závěru využil dvojité početní výhody, když červené karty postupně uviděl jak Rodrigues, tak Cisma, na víc než Stuaniho zdramatizování se však nezmohl. Svěřenci Frana Escriby se tak po dlouhé době znovu vymanili ze zóny sestupu a po pěti prohrách z předchozích šesti zápasů mají znovu důvod k radosti.

Lepší vstup do zápasu měli domácí a brankář Casilla se brzy dostal do hry, neboť musel likvidovat nebezpečnou ránu Jonathase. Na druhé straně se zase Manu Herrera, jenž navzdory zdravotním potížím udržel post brankářské jedničky, zasáhl při pokusech Stuaniho a Sergia Garcíi. Udržení čistého konta se záhy ukázalo klíčové, když Jonathas v devatenácté minutě prudkou hlavičkou po Herrerově centru poslal Elche do vedení.

Espanyol se poté pustil do útočení, jenže Herrera i v dalších dvou Stuaniho šancích obstál a v poločase tak platilo skóre 1:0. Krátce po změně stran málem domácí navýšili své vedení, když Rodriguesův přímý kop skončil na brankové konstrukci. Přesto Elche na druhý gól příliš dlouho čekat nemuselo. Hned v dvaapadesáté minutě totiž Jonathan naběhl na Rodríguezův pas a překonal Casillu podruhé. Pětadvacetiletý Brazilec následně mohl dokonat hattrick, jenže tentokrát Casilla při jeho ráně zpoza šestnáctky fantasticky zakročil a udržel svůj tým ještě ve hře.

První rána pro sebevědomí domácích přišla čtvrthodinu před koncem, kdy Rodrigues uviděl druhou žlutou kartu za faul na Caňase. A hned devět minut nato bylo ještě hůř, neboť Cisma ve vlastním pokutovém území podle rozhodčího zahrál nedovoleně rukou a vysloužil si kromě pokutového kopu rovněž druhou žlutou kartu a předčasný odchod do kabin. Stuani se tak přece jen dočkal chvíle, kdy na Herreru vyzrál, když bezpečně penaltu proměnil ranou do horního rohu branky. Na víc se však Katalánci nezmohli a bylo to naopak Elche, které málem přidalo třetí gól. Mosquera však trefil znovu jen tyč, a tak zápas skončil 2:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele