37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Elche CF - Athletic Bilbao 2:3

Užuž se zdálo, že naděje Athleticu na možnou účast v příštím ročníku Evropské Ligy berou za své. Na půdě Elche totiž Baskové brzy prohrávali o dva góly kvůli zásahům nezastavitelného útočníka Jonathase, avšak tři góly v poslední desetiminutovce rázem všechno otočily.

V osmdesáté minutě se trefil Ager Aketxe, tři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal Mikel San José a v nastavení pak trefil vítězný obrat Iňaki Williams. Díky tomu, že Malaga zaváhala proti Villarrealu a Espanyol podlehl Realu Madrid, se tak Baskové z Bilbaa rázem dostali do role jednoznačného favorita v boji o kvalifikaci do evropských pohárů. Jedno kolo před koncem činí jejich náskok dva body a domácí zápas s Villarrealem.

Elche si již vše podstatné ze svého pohledu odbylo před dvěma týdny, nyní si jen mohlo odbýt zápas se ctí pro potěchu fanoušků. Nutno dodat, že přesně takto domácí i začali a Athletic nevěděl, kde mu hlava stojí. Už v sedmé minutě Jonathasův střílený centr prosvištěl těsně okolo tyče a v průběhu první půle se také málem prosadil Víctor Rodríguez, avšak trefil pouze brankovou konstrukci. Přesto se po dvaatřiceti minutách hry domácí i tak dočkali. Fajr vybídl k zakončení Jonathase a brazilský šutér napálil míč suverénně za gólmana Herrerína.

Jednoznačně nejlepší hráč Elche v celé letošní sezoně pak záhy přidal i gól číslo dvě. Těsně před odchodem do kabin totiž Jonathas zblízka dorazil míč do sítě po dobré práci Adriana Gonzáleze, jenž chytrou rozehrávkou přímého kopu nachytal obranu hostí na holičkách. Po změně stran pak dlouho nenasvědčovalo tomu, že by se s dělbou bodů mělo ještě nějak míchat, ovšem deset minut před koncem se Adurizovi povedlo přihrát do velké šance Aketxemu, jenž napálil svou ránu z hranice pokutového území do sítě skrze bezmocného Tytoně.

Když pak sedm minut nato skóroval i San José a bylo vyrovnáno, vzniklo ze zápasu neočekávané drama. Střelec druhého gólu Basků dokonce zvládl přidat i gól číslo tři, avšak kvůli domnělému faulu byla jeho radost záhy utnuta ze strany rozhodčích. Přesto Athletic smutnit nemusí, San Josého totiž ještě stihnul nahradit Williams ranou z voleje.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele