3. kolo
13.09.2014 22:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

Celta díky své bojovnosti dokázala doslova urvat bod, i když plně šťastná být nemůže. Po většinu utkání totiž vedla. Nejprve ale dal hostům naději Imanol Agirretxwe. A v závěru utkání Celta nevydržela nápor San Sebastianu a Jonathan Castro si vstřelil vlastní branku.

Celta zahrávala rohový kop z pravé strany, jenže Nolitův nepovedený centr shrábl pozorný gólman Zubikarai. Po jedenácti minutách obrana Celty Vigo naprosto propadla, když si za ni naběhl Pardo a dostal se k němu míč. Gól z toho ale nebyl, protože brankář Sergio Alvarez výtečně přečetl situaci a zasáhl nohou. Tlačil také Real Sociedad. Vela udělal s míčem pár kroků a následně tvrdě vypálil z hranice dvaceti metrů, ovšem zamířil nad svatyni Alvareze.

Po dvaceti minutách se do zakončení dral Joaquín Larrivey, ale ani jeho pokus nemířil přesně a Real Sociedad si mohl oddychnout. Nolito si vzal míč na levé straně, ten následně posunul více ku středu, ale nenahrával přesně. Následný protiútok stihla obrana domácích zablokovat. O chvíli později už se Celta dočkala. Krohn-Dehli napálil míč z levé strany před bránu soupeře, tam si seběhl Fabian Orellana a hlavičkou nedal brankáři Zubikaraiovi šanci.

Larrivey sklepl Nolitovu přihrávku k Krohn-Dehlimu ,ten se vůbec nerozpakoval a z dvaadvaceti metrů poslal míč nad bránu. Je z toho pouze odkop od brankáře Zubikaraie. Domácí tým byl mnohem aktivnější a jeho vedení mohl navýšit Nolito, ale ani on nepřekonal dobře postaveného brankáře Zubikaraie. Tři minuty po změně stran se mohli domácí opět radovat. Trochu komické zakončení předvedl Joaquín Larrivey, který se dostal do vápna, počkal si na nahrávku z křídla a zakončoval. Trefil ale jen tyčku. Naštěstí pro něj se od ní míč odrazil zpět k Larriveyovi a on se tak s míčem dostal celým svým objemem za brankovou čáru.

Krohn-Dehli vypálil z větší vzdálenosti, ale jeho slabá přízemní rána postrádala přesnost a neměla šanci na ohrožení brankáře Zubikaraie. Do další akce se opět dostala Celta, když si Joaquín Larrivey naskočil do středu vápna na centr a hlavičkou jej poslal na bránu. Stál tam ale pozorný brankář Zubikarai. Když už se zdálo, že si Celta pohlídá vedení v zápase, přišel šok. Imanol Agirretxe byl ve správný čas na správném místě a dorazil do brány vyraženou ránu!

Agirretxe byl při chuti a následně si sbíhal na centrovaný míč z hloubi pole, který také zastihl a z malého vápna stihl posunout hlavou. Ale v této situaci mu přáno nebylo - minul soupeřovu svatyni. Real Sociedad se nevzdával a vypracoval si dvě velké šance. Nejprve se Martinez krásně položil do hlavičky, po něm se prezentoval zejména Esteban Granero byl velmi blízko vyrovnávacímu gólu, ale po jeho ráně z větší vzdálenosti zazněla jen tyč.

Když už se zdálo, že Celta Vigo uhlídá jednogólový náskok, zasáhl vlastní hráč Celty. Po centru Estebana Granera ze strany byl totiž Jonathan Castro ve špatné pozici a napálil míč do vlastní sítě! Nadšení hostí nebralo konce, ale stále to nemuselo být vše. Střídající hráč hostí Castro totiž pálil v poslední akci utkání, kterou však brankář Alvarez se štěstím zlikvidoval. Nakonec mohla být Celta ještě ráda, že uhlídala alespoň bod. Změně skóre nepomohl ani střídající rychlík Charles.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.prohra venku za sebou se nebude konat.Pánové bookmakeři by v tom případě měli u S.Sebastianu o procent uspěšnost.

Reagovat
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele