33. kolo
13.04.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Výhru Atlética na Getafe kazí zranění Costy

Atlético Madrid je zase o krůček blíže k vysněnému titulu. V malém madridském derby totiž přehrálo Getafe 2:0 a nadále si udržuje tříbodový odstup od Realu Madrid. Byť svěřenci Diega Simeoneho dlouho bezradně obléhali domácí obranu, přesto nakonec díky zásahům Diega Godína s Diegem Costou ukořistili cenné vítězství.

Hostům k výhře značně napomohla i nedisciplinovanost jejich protějšků, neboť jak Ángel Lafita, tak Alexis byli nuceni opustit hřiště předčasně a Getafe dohrávalo o devíti. I nadále tak pokračují v prachbídné formě bez domácího vítězství, která se táhne již od Vánoc loňského roku. Byť to byli právě oni, kdo si vytvořil první šanci utkání. Pedro León rozehrál rohový kop, na něj nejvýše vyskočil Alexis, ovšem svůj hlavičkový pokus umístil pouze vedle levé tyče. Oba zmiňovaní hráči si spolupráci zopakovali o několik minut později, a rovněž se stejným výsledkem.

Atlético tak svému městskému rivalovi uštědřilo lekci z produktivity. Pět minut před odchodem do kabin se k Juanfranově centru dostal stoper Godín a z několika metrů poslal míč do sítě. Po změně stran zůstal obraz hry nezměněn. Getafe pokračovalo ve spalování šancí, jmenovitě Adrian Colunga z dobré pozice našel svou ranou pouze náruč brankáře Courtoise. Atléticu se pak v čtyřiašedesáté minutě naskytla další příležitost tvrdě udeřit z ojedinělé šance. Ángel Lafita si totiž faulem v pokutovém území vysloužil druhou žlutou kartu a zároveň nabídl hostům možnost kopat pokutový kop.

Diego Costa však nabídnutou příležitostí pohrdl a nechal chabou ranou doprava vyniknout brankáře Codinu. Diega Simeoneho a spol. to mrzet nakonec stejně nemuselo, hned tři minuty nato totiž Alexis uviděl stejně jako Lafita červenou kartu za ostrý zákrok a vítězství hostů bylo na dosah. Zvláště když León sedm minut před koncem z pěti metrů trestuhodně přestřelil a definitivně pohřbil naděje Getafe na příznivý výsledek. Minutu nato přidal pojistku v podobě druhé branky Diego Costa po přihrávce Adriána a zbytek utkání se již dohrál v poklidném tempu.

Přece jen však Atlético utrpělo v závěru utkání jednu nepříjemnost. Jeho brazilský kanonýr se španělským pasem totiž při skórování své šestadvacáté ligové branky narazil do levé tyče a po dlouhém ošetřování nakonec odstoupil ze zápasu ve zjevných bolestech na nosítkách.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 12.

Reagovat
scholes18

polcas/zapas? alebo zapas bez remizy?

Reagovat
smazaný uživatel

Neremiza.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
Ed_Hazard

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
loki5

No doufám že to Costovo zranění není nic vážného. Byla by to velké oslabení pro Atlético a reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

snad ne! podle me ty gramisy a tak mohl vyvolat jen ten naraz.. to muselo bolet jak prase.. ale zas na druhou stranu by to snad nemusela byt nejaka zlomenina.. doufejme... costa je pan hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Psali, že by to měla být jen řezná rána. Tak snad bude hrát. Hlavně semifinále LM! "luckily Diego Costa only has a cut after hitting the post."

viz. http://www.thenewstribune.com/2014/04/13/3147371/sevilla-wins-2-0-at-betis-to-stay.html?sp=/99/512/567/

Reagovat
smazaný uživatel

no on tam bude mit taky pekny otok a myslim, ze jeden zaaps si urcite nezahraje. A bude rad, kdyz stihne LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, doufejme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele