21. kolo
26.01.2013 22:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Valencia CF 2:3

Ricardo Costa rozhodl hlavičkou v nastaveném čase napínavé utkání ve prospěch Valencie, která nakonec porazila La Coruňu 3:2. Hosté otevřeli skóre už v 1. minutě, ale první poločas vyhrálo Deportivo. Valencie ale v druhé půli přidala další dva góly, zatímco dva hráči Deportiva museli po červených kartách odejít předčasně do sprch.

Valencie si vstup do zápasu s Deportivem nemohla představit lépe. Po pouhé půlminutě hry zahrával rohový kop Pablo Piatti a Jonás poslal centrovaný míč hlavou k bližší tyči. Brankář Daniel Aranzubia neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Deportivo se po špatném startu začalo pomalu osmělovat a v 17. minutě mohlo vyrovnat z kopačky Luise Pizziho, který se uvolnil na levé straně a vyslal nízko letící střelu na branku hostů. Diego Alves by ale pozorný a jeho pokus bez větších problému chytil.

Do zajímavých šancí se pak dostal i domácí Aythami, který ale mířil vedle, či útočník Valencie Nélson Valdez. Ten nejprve prověřil Aranzubiu levonohou střelou a poté i hlavičkou, ale úspěšný nebyl. Po půl hodině hry už ale bylo skóre opět srovnané. Pizzi poslal z přímého kopu centr do pokutového území, odkud Riki prudce hlavičkoval do levého horního rohu brány. Riki se ale nespokojil jen s jedním gólem, a tak se v nastaveném čase první půle uvolnil a z pravé strany prostřelil trochu bezmocného Alvese.

Jonathan Viera, který nastoupil do druhé půle za Jonase, Aranzubiu prověřil dobrou střelou, ale brankář domácích dokázal vyboxovat míč nad svoji bránu. Plány domácích na vítězství v tomto zápase se začaly rozmazávat sedm minut po začátku druhé chvíle, neboť Silvio, který již měl jednu žlutou kartu za faul na Piattiho, viděl za faul na stejného hráče žlutou kartu i tentokrát, a tak byl vyloučen.

Valencijská početní převaha se rychle projevila, když v 58. minutě musel Aranzubia složitě vyrážet velice dobrou střelu Evera Banegy. Vyrovnání nakonec přišlo za dalších pět minut, kdy střídající hráč Juan Bernat poslal skvělou křížnou přihrávku pokutovým územím a Nelson Valdez uklidil míč k bližší tyči.

Valencie se mohla brzy na to dostat do vedení, ale Manuel Pablo se vrhl do střely Banegy a svým vlastním tělem zamezil vstřelení branky. Hned na to musel Aranzubia zneškodnit Valdezovu střelu z voleje. Deportivo se mohlo stát vítězi dvě minuty před koncem zápasu, když Alejandro Bergantinos vyslal Pizziho do rychlého protiútoku, Ale Alves jeho střelu chytil u bližší tyče své brány.

Nakonec to tak byli hosté, kteří si odvezli tři body. Andrés Guardado centroval do pokutového území, kde byl zcela nepokrytý Ricardo Costa. Ten se položil do hlavičky a nasměroval ji přesně za záda domácího brankáře. Assuncao dokončil zmar svého týmu, když se ještě stačil nechat vyloučit za jasný úder loktem do Nelsona Valdeze.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele