15. kolo
05.12.2011 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 3:0

V pondělní dohrávce dokázala domácí Sevilla potvrdit roli favorita a poradila si s Getafe v poměru 3:0. Góly si domácí rozdělili do obou poločasů. Nejprve se trefil hlavou Fazio, poté ve druhé půli střídající Manu del Moral a v nastaveném čase Frederic Kanouté. Sevilla se tak posunula na pátou příčku a na čtvrté Levante ztrácí dva body. Getafe zůstává v boji o záchranu.

První šanci v celém utkání překvapivě měli hostující fotbalisté. V 7. minutě se Getafe dostalo do pokutového území Sevilly a po velikém závaru to vypadalo na pokutový kop po faulu na Sarabiu, ale rozhodčí zápasu zůstal v klidu a Getafe tak zahrávalo pouze rohový kop. Na druhé straně vyrážel do protiútoku Navas, ale byl tvrdě sražen Rafou, který za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

Domácí Sevilla měla více ze hry, ale nemohla se prosadit do pokutového území Getafe a tak další šanci měli znovu hosté. Dlouhý balón za obranu si zpracoval Miku, ale ve velmi slibné pozici přestřelil branku Sevilly. Ta se hned po první vážnější akci dostala do vedení. Ve 33. minutě si na centr Rakitiče naskočil stoper Federico Fazio a poslal domácí do vedení 1:0.

V závěrečné části prvního dějství byla Sevilla lepším týmem a mohla přidat druhou branku. Obrana Getafe už však ostatním nájezdům odolala a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí. Ještě před koncem poločasu musel jít předčasně do sprch domácí Perotti, kterého kvůli zranění nahradil Manu del Moral.

Do druhé půle vlétli domácí jako uragán a v 50. minutě už to bylo o dvě branky. Navas připravil akci a na první pokus nedokázal zakončit Álvaro Negredo, za ním však stál připravený střídající Manu del Moral a přízemní střelou zvýšil na 2:0. O pár minut později mohl stejný hráč přidat druhý gól, ale v další vyložené šanci ho tentokrát skvěle vychytal gólman Moya, který před týdnem vychytal Barcelonu.

Na stav 2:0 zareagoval hostující trenér hned trojitým střídáním v pouhých patnácti minutách a Getafe se snažilo snížit stav a udělat něco s vývojem zápasu. Sevilla však hrála dozadu bezchybně a navíc byla nadále nebezpečná také směrem dopředu. V další šanci se ocitl Frederic Kanouté, ale znovu byl na místě připravený Moya.

O pár minut později znovu úřadoval skvělý gólman Getafe, který je zde na hostování z Valencie. Velmi aktivní Jesus Navas se individuálně probil kolem dvou obránců hostí a střelou z úhlu znovu pořádně protáhl španělského gólmana. Z následného rohu se k odraženému balónu znovu dostal Navas, ale tentokrát jeho střela nebyla přesná.

Domácí se třetího gólu přeci jen dočkali. Už v nastaveném čase Rakitič vyslal kolmici na Kanoutého a ten technickou střelou překonal Moyu potřetí a upravil na konečných 3:0. Sevilla tak v jednoznačném utkání zaslouženě zvítězila a připsala si další tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
martin26

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Několikrát mi Sevilla zkazila ticket takže tip 02 - 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě taky, nicméně nebudu tipovat ovlivněnej tímto. Sevilla musí před domácím publikem už zabrata a osobně si myslím, že dnes zvítězí. Možná že uvidíme i více golů v brance Getafe, které po výhře nad Barcou srší přehnaným seběvědomím a to by jim právě mohlo uškodit. Tp: 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele