10. kolo
27.10.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:0

V 10. kole La Ligy si Espanyol Barcelona poradil s Realem Betis 1:0, když se o jediný gól zápasu postaral Walter Pandiani. Espanyol se tak díky třem bodů vyhoupl na šesté místo, zatímco Betis okupuje devátou příčku.

Barcelonský tým do zápasu vstupoval s vědomím, že v posledních dvou zápasech vždy ukořistil všechny tři body, a možná i díky tomu vstoupil do čtvrtečního utkání sebevědoměji než jeho soupeř. Do první šance se totiž dostal Alvaro, který jen tak tak nestihl doběhnout předložený míč od Maria. V zápětí následovala další barcelonská šance, tentokrát dalekonosná rána z voleje Javího Marqueze, kterou ale bez potíží vyrazil brankář Betisu Casto.

O chvíli později se Alvaro rozčiloval, že rozhodčí nezapískal penaltu ve prospěch Espanyolu. Evidentně byl totiž postrčen zezadu, když se snažil zasáhnout Didacovu přihrávku zleva, ale rozhodčí chybně zasignalizoval ofsajdové postavení. Juan Verdú poté Casta konečně pořádně prověřil, když další střelou z voleje těsně za hranicí pokutového území mířil přesně mezi tři tyče. Gólman Casto ale vytáhl jeden ze svých důležitých zákroků a ránu dokázal vyrazit.

Betisu se začátek utkání vůbec nepodařil, ale těsně před koncem prvního poločasu si dokázal vytvořit čtyři šance. Nejprve zahrozil Rubén Castro, jehož střela se ale stočila těsně mimo bránu, a poté brankář Espanyolu Criastian Alvarez třemi pohotovými rybičkami vychytal Benata, Canase i Santa Cruze. Ten měl místo individuálního zakončení volit spíše přihrávku na Castra, který nebyl nikým obsazen a byl ve výhodnější pozici, ale nestalo se tak.

Druhý poločas hosté zahájili podobně jako ten první a hned za to mohli potrestáni Alvarezem, který ale ani jednou ze tří šancí nedokázal přesně zamířit. Ten samý hráč, španělský reprezentant do 21 let, se do své nejlepší šance dostal v 63. minutě, kdy ho do ní skvělou přihrávkou poslal Didac, ale Alvarez ani tentokrát netrefil bránu. Míč proletěl těsně kolem levé tyče Castovy brány.

V 70. minutě byl mladý Alvarez nahrazen zkušenějším Uruguaycem Pandianim, kterému stačily pouhé čtyři minuty k tomu, aby předvedl svému spoluhráči, kde dělal chybu. Po dalším krásném předložení míče Didacem se položil do prudké hlavičky a otevřel skóre utkání.

Betis se v druhém poločase vůbec nedokázal prosadit, čímž si zasloužil prohru, která je již pátou v řade. Má tak momentálně vůbec nejhorší formu ze všech celků a rychle se propadá tabulkou. Pokud nechce skončit až mezi sestupujícími, měl by začít co nejrychleji předvádět takové výkony, jaké u něj byly k vidění ze začátku sezóny.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele