19. kolo
18.01.2009 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Real s pomocí rozhodčího porazil Osasunu

Real si připsal čtvrtou výhru v řadě, tentokrát na vlastním hřišti proti Osasuně. Na vítězství 3:1 ovšem domácí nemusí být přlíš pyšní, neboť se na ní podepsal chabý výkon rozhodčího. Bílý balet uzavírá první polovinu soutěže na druhém místě.

Ani pošesté v řadě se Navařanům z Pamplony nepodařilo proti Realu bodovat. Ač v utkání vedli, nakonec odjeli s prohrou, která je srazila opět na poslední místo v tabulce. Přesto nechybělo mnoho a utkání mohlo mít jiný průběh.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě jako v minulém kole na hřišti Mallorky. Ani v základní jedenáctce hostů se oproti očekávání nevyskytla žádná změna. Zápas začaly příležitosti Higuaína a Pandianiho, které ovšem nepřinesly gólové zakončení. Pak se utkání trochu zklidnilo. Hosté rozhodně nepřijeli bránit a ztrpčovali Bílému baletu základní rozehrávku.

Pak přišla první z chyb rozhodčího Péreze Burrulla. Gago srazil ve vápně Juanfrana, ale kartu za simulování viděl osasunský záložník. Tentýž hráč o chvíli později tvrdou střelou vyzkoušel Casillase, který jeho pokus vyboxoval. V 19. minutě se ovšem měnilo skóre, když po levé straně zatáhl míč Plašil, na jeho centr si naskočil Nekounam a hlavičkou otevřel gólový účet zápasu.

Za domácí odpověděl za čtyři minuty Sergio Ramos, ale jeho hlavička po centru Sneijdera se mezi tři tyče nevešla. Pak jedovatou přihrávku Masouda vyrazil Casillas, na druhé straně nepřesně centroval Raúl. Následně nebyl uznán gól Sergio Ramosovi pro ofsajdové postavení a do další šance se dostal Raúl, ale jeho pomalé zpracování využil Josetxo a odpálil míč do bezpečí. Poslední příležitost ke skórování měl Higuaín, ale prováhal vhodný čas k zakončení.

Do druhé půle poslal Juande Ramos Huntelaara a Van der Vaarta za Cannavara a Sneijdera. Odvážná taktika vyšla, jelikož už ve 48. minutě se vysunul Ramos hrající na stoperu a jeho ránu zdálky gólman Roberto podcenil a bylo vyrovnáno. Poté se zápas rozdrobil na řadu soubojů a udělených žlutých karet.

V 64. minutě šel Bílý balet do vedení. Higuaín uvolnil patičkou Robbena, ten pronikl až do šestnáctky, kde ovšem míč "zadrbal" a poslal vlažnou střelu, která k překvapení všech prošla skrz vápno, až našla kopačku Higuaína, jenž ji doklepl do sítě.

V 71. minutě měl příležitost Huntelaar, ale Roberto se blýsknul dobrým zákrokem. Na druhé straně nebezpečně načechral Puňalův trestný kop Masoud, ale ani Josetxo ani Portillo na míč hlavou nedosáhli. V 81. minutě došlo k největší chybě rozhodčího. Pepe přišlápl ve vápně kotník Juanfranovi a rozhodčí Pérez Burrull bývalého hráče madridského béčka v barvách Osasuny vyloučil za simulování.

Real si pak vytvořil proti oslabenému soupeři několik příležitostí, ale Robben, Marcelo i Van der Vaart je trestuhodně zahodili. Závěrečný hřebíček do osasunské rakve tak zatloukl v nastavení po samostatném průniku Robben.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim

Reagovat
Lorcan

Jasná 1

3:0 Raul, Higuaín, Robben

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip golu

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Real

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto nezasloužená výhra realu. i když mi díky tomu vyšel tiket, až tak šťastný nejsem. real měl štěstí, rozhodčí nepískl jasnou penaltu, vymyslel druhou žlutou kartu, za první gól může brankář, o druhý se dělí s obranou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele