Další články

Doku vs. Mac Allister a loupež ve Villa Parku: 28. kolo Premier League v kostce

Měla se v nastaveném čase šlágru mezi Liverpoolem a Manchesterem City kopat ve prospěch Reds penalta? Podle manažera domácích Jürgena Kloppa i expertů v televizních studiích jednoznačně ano.

Měli jsme velmi dobré šance, celkově je to hořkosladké, uvedl po šlágru van Dijk

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk prohlásil, že remíza proti Manchesteru City, po níž tři týmy v čele Premier League dělí pouhý bod, je pro oslabené Reds "hořkosladká". Litoval, že domácí neuměli být produktivnější.

Van Dijk nepotvrdil setrvání na Anfieldu. Sám je zvědavý, jakou cestou se Liverpool vydá

V Liverpoolu za několik měsíců skončí jedna dlouhá a úspěšná éra, v roli manažera nebude pokračovat Jürgen Klopp a změny se dají očekávat i v kabině. O další budoucnosti nemá zcela jasno například obránce Virgil van Dijk.

Povstání na Old Trafford a 77 doteků ve vápně: 19. kolo Premier League v kostce

Že by se v Manchesteru blýskalo na lepší časy? Po obratu ve šlágru s Aston Villou (3:2), který připomněl památná utkání pod vedením Sira Alexe Fergusona, si to příznivci United před koncem roku bezesporu přejí. Zcela opačné emoce naopak kousali fanoušci Arsenalu, jenž padl s West Hamem 0:2 navzdory trvalému, ale platonickému tlaku s rekordním počtem doteků s míčem v pokutovém území soupeře.

Rice Rice Baby a kandidát na titul z Birminghamu: 15. kolo Premier League v kostce

Na Kenilworth Road se hraje těžce. V listopadu to pocítili fotbalisté Liverpoolu a po úterním thrilleru také úřadující vicemistři z Arsenalu, kteří srdnatě vzdorujícího nováčka z Lutonu skolili gólem Declana Rice v sedmé minutě nastaveného času. Gunners proto udrželi první příčku. Kromě druhého Liverpoolu je nicméně stíhá i třetí Aston Villa, jež po dominantním výkonu zdolala obhájce titulu z Manchesteru City 1:0.

Nketiah a Haaland v záři reflektorů: 10. kolo Premier League v kostce

V čele soutěže se po 10. kole nic nezměnilo. Nejlepších pět celků totiž ustálo roli favoritů a zapsalo další vítězství. O to více se na Ostrovech honorovali jednotlivci - konkrétně Eddie Nketiah a Erling Haaland. Čtyřiadvacetiletý snajpr Arsenalu zazářil prvním hattrickem mezi anglickou elitou v duelu se Sheffieldem United, norský "goleador" rozhodl bilancí 2+1 prestižní manchesterské derby.

Rekordman Postecoglou a filuta Mudryk: 9. kolo Premier League v kostce

Žádný z legendárních manažerů v čele se Sirem Alexem Fergusonem a Arsènem Wengerem nedosáhl v úvodních devíti zápasech ve funkci na více bodů v Premier League než Ange Postecoglou, jehož Tottenham i nadále vede tabulku. Po vítězství 2:0 nad Fulhamem má 23 bodů. Neporazitelnost drží i Arsenal, který na Stamford Bridge smazal dvoubrankové manko a v očekávaném šlágru remizoval s Chelsea 2:2.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Van Dijk dostal trest za urážky rozhodčího a vynechá příští kolo Premier League

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk dostal za urážky rozhodčího při zápase v Newcastlu dodatečný trest na jedno ligové utkání. Nizozemský obránce navíc zaplatí pokutu sto tisíc liber (2,84 milionu korun). Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na tiskovou zprávu Premier League.

Je to pro mě čest, hlásí nový kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk

V Liverpoolu už vědí, kdo je v povede do další sezony v roli kapitána. Poté, co klub opustil Jordan Henderson (33), jenž zamířil do Saúdské Arábie, bude tuto prestižní funkci zastávat nizozemský obránce Virgil van Dijk (32).

Gündoğan opět nasměroval Citizens k titulu: 36. kolo Premier League v kostce

Loni řídil dvěma brankami famózní comeback Manchesteru City v posledním kole. Letos se do hlavní role v rozhodující fázi ročníku obsadil İlkay Gündoğan znovu. Před týdnem skolil dvěma trefami Leeds, v neděli svůj počin zopakoval v Goodison Parku, a navrch se pod výhru 3:0 podepsal i asistencí. Vzhledem k selhání druhého Arsenalu s Brightonem (0:3) tím víceméně zajistil obhájcům titulu další trofej.

Van Dijkovo zranění je vážnější, nezahraje si do poloviny února

Hodně nepovedený zápas před čtyřmi dny sehrál Liverpool. Reds se představili na půdě Brentfordu a prohráli 1:3, navíc přišli o jednoho hráče základní sestavy - minimálně do poloviny února bude absentovat Virgil van Dijk...

Van Dijk si váží dalšího setkání s Messim, souboj s ním nebere osobně

Kapitán a stoper Nizozemska Virgil van Dijk si váží toho, že "Oranje" v pátečním čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru vyzvou Argentinu v čele s Lionelem Messim. Pětatřicetiletého útočníka považuje za jednoho z nejlepších hráčů na světě.

Představení účastníků MS 2022 - Nizozemsko

Nizozemci se na světový šampionát vrací po dlouhých osmi letech. Mundial konaný v roce 2018 v Rusku totiž po blamáži v kvalifikační skupině museli nedobrovolně vynechat, tehdejší skvadra pod vedením Dicka Advocaata skončila až třetí za Francií a Švédskem a fotbalový svátek tak sledovala jen z televizních obrazovek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele