Představení účastníků MS 2022 - Nizozemsko

Nizozemci se na světový šampionát vrací po dlouhých osmi letech. Mundial konaný v roce 2018 v Rusku totiž po blamáži v kvalifikační skupině museli nedobrovolně vynechat, tehdejší skvadra pod vedením Dicka Advocaata skončila až třetí za Francií a Švédskem a fotbalový svátek tak sledovala jen z televizních obrazovek.

Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Jorginhova "one man show" a Ranieriho návrat: 13. kolo Premier League v kostce

Do hlavní role se během víkendu obsadil Jorginho. Třetí nejlepší fotbalista světa v anketě o Zlatý míč nejprve v očekávaném šlágru víceméně daroval první gól Manchesteru United a krátce nato stanovil z pokutového kopu konečný výsledek. Vedoucí Chelsea na Stamford Bridge podruhé v řadě remizovala, čehož k snížení manka okamžitě využili nejbližší pronásledovatelé.

Druhá půle byla skandální, řekl Van Dijk po zahozeném vedení

Kapitán Virgil van Dijk označil výkon Nizozemska ve druhém poločase sobotního kvalifikačního zápasu v Černé Hoře za skandální. Favorit vedl 2:0, ale v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasoval a promarnil příležitost s předstihem si zajistit postup na mistrovství světa 2022 v Kataru...

Čaroděj Mendy a vymetené šibenice v Leicesteru: 8. kolo Premier League v kostce

Nehrát dobře, a přesto vyhrát, se mezi anglickou elitou povede jen výjimečně. V 8. kole si tento kousek odškrtla vedoucí Chelsea, kterou v Brentfordu spasil fenomenální výkon brankáře Édouarda Mendyho a utažený volej obránce Bena Chilwella. Nadále proto drží jednobodový náskok před Liverpoolem.

Van Dijk po úspěšném návratu: Nebyl jsem unavený ze zápasu, ale ze všeho kolem

Jeden z nejlepších obránců současnosti Virgil van Dijk z Liverpoolu má za sebou úspěšný návrat na trávníky po dlouhé pauze zaviněné vážným zraněním. Třicetiletý Nizozemec odehrál po potížích s kolenem celý sobotní zápas úvodního kola nové sezony Premier League v Norwichi, navzdory výhře 3:0 ale přiznal, že naskočit zpět do sestavy nebylo snadné.

Liverpool prodloužil s dalším hráčem, novou smlouvu dostal Van Dijk

Virgil van Dijk bude i v dalších sezonách oblékat dres Liverpoolu. Nizozemský obránce se stal jednou z klíčových postav anglického klubu a smlouvu měl ještě na dva roky, dnes pak podpisem stvrdil prodloužení spolupráce do června 2025...

Liverpoolský obránce Van Dijk se vrátil devět měsíců po zranění kolena

Devět měsíců po vážném zranění kolena si fotbalista Liverpoolu Virgil van Dijk znovu zahrál zápas. Nizozemský obránce odehrál závěrečných 20 minut čtvrtečního přípravného utkání s Herthou BSC, které anglický tým v Innsbrucku podlehl 3:4.

Nizozemský kapitán Van Dijk nebude hrát na ME, chce doléčit zraněné koleno

Kapitán nizozemské reprezentace Virgil van Dijk nebude hrát na mistrovství Evropy. Devětadvacetiletý obránce Liverpoolu dal před vrcholným turnajem přednost rehabilitaci kolena, v němž si v říjnu během ligového utkání s Evertonem přetrhl přední zkřížený vaz. Od té doby se v žádném zápase neobjevil.

Klopp s návratem Van Dijka nepočítá, nicméně věří v zázrak

Návrat zraněného obránce Virgila van Dijka do sestavy Liverpoolu v této sezoně je nepravděpodobný. Trenér mistrovského celku Jürgen Klopp vychází z toho, že nizozemský reprezentant nebude po říjnové operaci kolena včas fit. Přesto je možné, že Van Dijk nebude "pro případ zázraku" chybět na soupiskách pro druhou polovinu sezony.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Brankář Evertonu Pickford za zákrok na Van Dijka pykat nebude

Disciplinární komise anglické Fotbalové asociace (FA) rozhodla, že brankáře Evertonu Jordana Pickforda nepotrestá za nešetrný zákrok na liverpoolského obránce Virgila van Dijka v sobotním ligovém derby (2:2). Podle BBC nechala verdikt na hlavním sudím společně s videorozhodčím, kteří se v utkání rozhodli Pickfordovi žádný trest neudělit.

Van Dijk musí na operaci a do konce sezóny nepomůže Liverpoolu

Liverpool se bude snažit o obhajobu titulu bez Virgila van Dijka. Nizozemský reprezentant si ze včerejšího derby s Evertonem odnesl vážně zraněné koleno a musí na operaci...

TOP 10 nejlepších stoperů světa podle Eurofotbalu

Nizozemský buldozer Virgil Van Dijk, nebo nestárnoucí kontroverzní Sergio Ramos? Nebo někdo úplně jiný? Který báječný zadák je podle redaktorů serveru Eurofotbal.cz nejlepším středním obráncem planety a kterých devět statečných ho v našem hodnocení doplní?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele