Remíza s Manchesterem United je pro Liverpool v boji o titul jako porážka, pronesl Van Dijk

08.04., 09:32
Aktuality
Virgil van Dijk (© Profimedia)

Virgil van Dijk, kapitán Liverpoolu, prohlásil, že nedělní dramatická remíza 2:2 na hřišti Manchesteru United je pro jeho tým jako porážka, když v boji o titul v Premier League ztratil dva body.

Hosté po většinu zápasu dominovali, ale potřebovali penaltu Mohameda Salaha šest minut před koncem, aby odvrátili porážku po úderech Bruna Fernandese a Kobbieho Mainooa. Liverpool po remíze zůstává o skóre za vedoucím Arsenalem a jen o bod před Manchesterem City, přičemž do konce vyrovnaného souboje o titul zbývá sedm zápasů.

Přestože se United v letošní sezoně nedaří, Liverpool nedokázal svěřence Erika ten Haga porazit ani v jednom ze tří střetnutí. Před třemi týdny United vyhráli napínavé čtvrtfinále FA Cupu 4:3 a v prosinci na Anfieldu uhráli remízu 0:0.

"Cítím to jako porážku," řekl Van Dijk. "Je to opět naše chyba. Měli jsme dost šancí, abychom utkání rozhodli," láteřil kapitán Reds.

Pokud Reds neoslaví poslední sezonu Jürgena Kloppa ve funkci tím, že získají 20. titul v anglické nejvyšší soutěži a vyrovnají rekord United, budou se za tímto duelem ohlížet a divit se, jak je možné, že se jim nepodařilo vyhrát.

Pro Liverpool to byl podobný příběh jako z duelu FA Cupu, kdy promarnil řadu šancí na zvýšení náskoku a nakonec United podlehl. Liverpool zakončil první poločas s 15 střelami oproti žádnému pokusu Man Utd. André Onana předvedl jeden skvělý zákrok, kterým zneškodnil střelu Dominika Szoboszlaie, ale Liverpool neustále pouštěl domácí do hry.

V poločase Reds vedli 1:0, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Luis Díaz po střele Darwina Núñeze. Szoboszlai, Salah a Darwin Núñez však šance zahazovali. "Vést na Old Trafford 1:0 a mít poměr střel 15:0 je neuvěřitelné," řekl Klopp. "Kromě toho jsme mohli být v některých momentech klidnější nebo přesnější."

"Je potřeba zůstat v klidu. Jsme tam, kde jsme, a pořád do toho dáváme maximum. Jestli bych si přál, abychom měli desetibodový náskok? Samozřejmě. Bereme to, co máme, a jedeme dál."

Liverpool byl zaskočen, když v 50. minutě došlo z ničeho nic k dalšímu zvratu v boji o titul. Nepovedená přihrávka Jarella Quansaha se dostala k Fernandesovi, který si dobře všiml Caoimhina Kellehera a z hranice liverpoolské poloviny přehodil irského brankáře. United najednou ožili a za 23 minut šli do vedení, když Mainoo potvrdil svůj status vycházející hvězdy Premier League.

Zářící Mainoo

Osmnáctiletý hráč zažívá v probíhající sezoně raketový vzestup a střelou do šibenice předvedl nejvýraznější moment své dosavadní kariéry. Klopp se u postranní čáry rozčiloval, že jeho hráči nechali Mainooa vystřelit, a okamžitě zareagoval tím, že poslal na hřiště Harveyho Elliotta a Codyho Gakpa. Elliott byl hráčem, kterého srazil Aaron Wan-Bissaka na penaltu, Salah zachoval chladnou hlavu a vstřelil čtrnáctý gól v 15 zápasech proti United.

Liverpoolu se však nepodařilo zápas rozhodnout, takže Arsenalu předal výhodu v boji o titul díky devítibrankovému náskoku Gunners ve skóre. Bod také příliš nepomůže nadějím United na postup do Ligy mistrů. Ten Hagovi svěřenci ztrácejí na čtvrtou Aston Villu 11 bodů a během posledních osmi dnů třikrát v závěru ztratili vedení.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
31
22
5
4
75 : 24
71
2
Liverpool FC
31
21
8
2
72 : 30
71
3
Manchester City
31
21
7
3
71 : 31
70
4
Tottenham Hotspur
31
18
6
7
65 : 45
60
5
Aston Villa
32
18
6
8
66 : 49
60
6
Manchester United
31
15
4
12
45 : 46
49
7
West Ham United
32
13
9
10
52 : 56
48
8
Newcastle United
31
14
5
12
65 : 52
47
9
Chelsea FC
30
12
8
10
55 : 52
44
10
Brighton & Hove Albion
31
11
10
10
51 : 49
43
11
Wolverhampton Wanderers
31
12
6
13
44 : 49
42
12
AFC Bournemouth
31
11
8
12
45 : 55
41
13
Fulham FC
32
11
6
15
47 : 51
39
14
Crystal Palace
31
7
9
15
36 : 54
30
15
Everton FC
31
9
8
14
32 : 42
29
16
Brentford FC
32
7
8
17
45 : 58
29
17
Nottingham Forest
32
7
8
17
40 : 56
25
18
Luton Town
32
6
7
19
45 : 65
25
19
Burnley FC
32
4
7
21
32 : 67
19
20
Sheffield United
31
3
7
21
30 : 82
16

Utkání byl přítomen nový spolumajitel United Jim Ratcliffe a Ten Hagova budoucnost na pozici manažera zůstává pro nadcházející ročník nejasná. "Na jednu stranu jsem zklamaný, že jsme během jednoho týdne ztratili sedm bodů poté, co jsme drželi náskok, ale můžeme si za to sami, že děláme hloupé chyby," řekl Ten Hag.

"Na druhou stranu jsem hrdý. Je vidět, jak se zlepšujeme, a potenciál tohoto týmu je obrovský."

Autor: Jiří Vojík, Livesport.cz / AFP

Komentáře (108)

Přidat komentář
Vsadim gule

Za tu remízu můžete být ještě rádi, ty trubče

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Man__United

Reagovat
iamek

Reagovat
fff

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
avicii

Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Giwdul

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Euphael

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Hachim Mastour

Úlet byť sklamaný z ťažko vybojovanej remízy s najväčším rivalom na jeho štadióne

Reagovat
O.Giroud

My fakt nemáme na to vyhrať titul v takomto boji. Musí to byť 10b náskok alebo nič. Škoda no, snáď aspoň tá EL by sa nejak mohla uhrať.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Busby babes

tvl kdo je my? s tim co tu mas za kluby...

Reagovat
Herbmeister

Taky jsem si říkal, asi Newcastle

Reagovat
Euphael

Reagovat
Neutron

On je scouser, kluby ma uvedene schvalne ine kvoli tomu, ze standard tu je pozriet sa kto komu fandi a potom sa vysmievat

Reagovat
martin.b

Tyjo bodově jsme na čele a zbývá 7 kol, jasný, mohlo to být lepší, ale i horší, pesimističtí můžem být až budem na čelo ztrácet 3-4 body

Reagovat
O.Giroud

Ako sorry, ale tých sezón posledné roky kde sme to premrdali o bod, dva a len sme sa modlili, že ManCity stratí bolo dosť ako hovoril Klopp ešte pred zápasom s ManUtd musíme všetko vyhrať, čo sa nestalo a teda neviem prečo by tento rok sa to malo uhrať keď ešte dostaneme gól z jednej, dvoch šancí a my len pálime šance jedna radosť a to nehovorím, že túto sezónu aké brejky v 4 hráčoch sme odfajčili už to nie je o tom či to my dáme, ale či to Arsenal resp. manCity poseru

Reagovat
pobody's nerfect

City ne, tam je stále bod náskok. A stále je ve hře i skóre. O víkendu by to chtělo aspoň 5 kousků

Reagovat
O.Giroud

Hej no, ešte tá nádej že aspoň na to ManCity je vlastne náskok, ale tak ja skôr beriem vážne Arsenal narozdiel od väčšiny

Reagovat
martin.b

Tak to tak prostě je, když se dostaneš do fáze, kdy o to bojují 2 týmy a jeden je o krok napřed. Schválně jsem se před tím, než jsem reagoval, díval na ty dvě sezony. 18/19 - posledních 5 zápasů = 15 bodů (City 15), posledních 10 zápasů = 28 bodů (City 30). 21/22 - posledních 5 zápasů = 13 bodů (City 13), posledních 10 zápasů 26 bodů (City 24), posledních 15 zápasů 41 bodů (City 36). Obě řekněme poslední čtvrtiny sezony jsme zvládli naprosto skvěle, tím spíš, že jsme jeli na více frontách, vyvozovat z toho, že nemáme na to vyhrávat "v takomto boji" mi přijde přehnaný, prostě to ve finále nestačilo, vzhledem k získaným bodům v obou sezonách spíš obrovskej pech.

Reagovat
O.Giroud

A na ďalší obrovskej pech sa môžeš pripraviť je pekné že zaberieme keď musíme držať krok a spoliehať sa na ostatné tímy a potom ich obviňujeme, že to nechávajú alebo sa nesnažia ako proti nám, ale keď sa nemusíme spoliehať na druhých len na seba a máme zabrať a niekto nám dýcha na krk tak sa to vždy pokazí, náhoda?

Reagovat
aragorn

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Giwdul

Arsenal na tohle také nemá; vůbec bych se nevidil, kdyby to posrali už s Villou. Vyhrají znovu City.

Reagovat
O.Giroud

Ja už čítam od začiatku roka jak Arsenal na to nemá a už stratí resp. začne strácať, ešte že s tým Portom sa natrápili lebo by sa nedalo ničoho chytiť

Reagovat
fenixLFC

S villou nestratia, tej chyba prilis vela klucovych hracov v defenzive

Reagovat
Euphael

Kdo krome DL? Mingse nepocitej, ten je od zacatku sezony out.

Reagovat
fenixLFC

kamara. ten stred a obrana bude hrozny pruchodak bez troch hracov zakladu

Reagovat
Euphael

Znovu, Mings letos neni prakticky v tymu a stejne jsou nahore. DL je ztrata, Kamara nic zasadniho.

Reagovat
fenixLFC

mings strata je a chyba celu sezonu. tak ako tak im oproti ostatnym zapasom chybaju dvaja klucovi zaloznici (plus cash ale toho vedia nahradit a rotovat). ale ked kamara je pre teba "nic zasadneho" tak to je zbytocne riesit

Reagovat
Luc-Luc

Na me pusobi Arsenal lip nez city. Sice nehrajou nejak extra peknej fotbal, ale maji zapasy vetsinou pod kontrolou.

Reagovat
martin.b

Naopak hrají skvělej fotbal, mnohem atraktivnější než házená City.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Giwdul

Na tom nezáleží, co hrají, ale podle mě to znovu neustojí. Tlak musí být obrovský. To, co se stalo včera Live, může se stát jim úplně klidně třeba proti Tottenhamu. City nehrají v tomto roce nijak oslnivý fotbal, ale zápasy mají většinou také pod kontrolou. Já si myslím, že to, jak kdo momentálně hraje a jakou má formu, se v situaci, kdy tři týmy bojují v závěru sezóny o titul a jsou od sebe bod, se hrozně přeceňuje. Rozhodují právě zápasy blbec, jako byl ten Live - MU včera. Ani jeden tým nemá takový los, aby to spolehlivě dohrál bez ztráty bodů.

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Edgewalker

Stát se to samozřejmě může, jen mám spíš obavy z Totáču venku a Úček venku, tam se může stát cokoliv.

Reagovat
Giwdul

Účka podle mě dáte. Bude to mít podobný průběh jako proti Liverpoolu, ale vy na rozdíl od něj ty góly nasázíte a šance poproměňujete. S Tottenhamem bych měl větší obavu. Ale jasně, nikdy nevíš, může to být klidně naopak, nebo třeba dokonce oba ty zápasy zfouknete bez problémů a ten, kdo vás ještě potrápí, bude třeba Everton

Reagovat
owny✨

Nebreč

Reagovat
nani92

Remíza s Liverpoolom je pro Manchester United v boji o LM jako porážka, pronesl Nani92

Reagovat
vladino10

Prečo ti záleží na boji ktorého nie ste účastníkom

Reagovat
avicii

Reagovat
nani92

lebo na matematike je krásne to, že je možné takmer čokoľvek

Reagovat
kitas

Presne tak. Takmer. Všetko má svoje hranice.

Reagovat
Neutron

Zalezi co myslis tym vsetko

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Witcher

Sparta je úplně rozhodila

Reagovat
SunFells

Rodrygo reveals: “I almost joined Liverpool in 2017, the deal was done for €3m”.

“It collapsed because I said no”.

“I wanted to stay at Santos, make history, finish my studies and then leave… even though the offer from #LFC was very good”, told Guardian

Reagovat
martin.b

nepochopitelný, že od té doby se z JA nepřivedl nikdo jinej, snad se to příchodem Marquese zlepší.

Reagovat
SunFells

Po Brexitu byla dost přísná pravidla, která se tuším zmírnila až před rokem. A jak Kucka dole uvádí, 18 letý Rodrygo už jako aklimatizovaný senior (a asi i se změnou strategie brazilských klubů po přihlédnutí k Viniciusovému prodeji) už by do budgetu zasahoval jako někdo, koho můžeš použít okamžitě.

Reagovat
martin.b

dobrej point, to mi nedošlo

Reagovat
Kucka

Santos to docela podojil ze 3 na 45

Reagovat
kilobyte

Penalta nevím. Na jednu stranu tam šel Bissaka fakt blbě a jasná penalta. Ale když se to pustí zpomaleně, tak kontakt je tam snad až když Ellitott padá.

Reagovat
Luc-Luc

nesmis si to poustet zpomalene

Reagovat
kilobyte

Tak dneska se všechno zkoumá zpomaleně a na milimetry.

A v tomhle mi přijde VAR takový nedotažený. Protože když tohle pískne rozhodčí na hřišti, tak má pravdu a jasná penalta, kterou VAR nebude rozporovat. Jenže když to hlavní "pustí", tak si podle mě VAR může říct, že padal dříve a není to zásadní chyba.

Reagovat
Luc-Luc

Vyhrat vcera, tak verim, ze titul dame. Takhle je pro me nejvetsi favorit Arsenal. Oproti nam dokazou zapasy kontrolovat a v poklidu vyhravat. Prijdou mi po takticke strance i pred City. City je ale prozenou jeste. My budem asi jeste ztracet.

Reagovat
Giwdul

Pro mě jsou stále favority City, ačkoli Arsenal hraje momentálně lepší fotbal. Hráči Arsenalu nemají mentalitu zvyklou na vyhrávání velkých titulů a bojů o tituly do posledního kola. Pro hráče City je tohle naopak rutina a tlak na ně nebude tak velký.

Reagovat
masly008

Nechápu jak city mohlo vůbec někdy vyhrát PL když ty zkušenosti taky neměli.

A co takhle že po minulé sezóně už zkušenosti nabrali?

A hlavně máme Riceho.

Reagovat
SunFells

??

Reagovat
masly008

arsenal nemá mentalitu na vyhrávání, tak by mě zajímalo jak k té mentalitě přišlo city?

Že by tím že jednou něco poprvé vyhráli?

Prostě to vyznělo že vlastně nikdy nic nevyhrajeme, protože jsme nic nevyhráli.

Reagovat
SunFells

Ale tak má pravdu ne, že je to jejich výhoda. Říká, že proto je favorizuje, ne že není šance to zlomit.

Reagovat
Salfovic

Ten má těch zkušeností s bojem o titul plnou prdel

Reagovat
danielfc

njn to si mysleli Bayern Mnichov taky, kupime Kanea a titul máme zase v kapse :-)

Reagovat
Giwdul

Tak máte vcelku mladej tým, pokud se nepletu. Pro kolik hráčů základu je tohle první sezóna, kdy bojuje o titul? U City úplnej opak, ten tým má nejvíce vítěznou mentalitu z celé PL. Že to City kdysi v minulosti také museli zlomit, ačkoli tu vítěznou mentalitu zatím neměli, vůbec nesouvisí s tím, co píšu. Celé, co píšu, jak vidím rozložení šancí, ne, že to nemůžete zlomit také. Určitě k tomu máte solidní náběh, protože formu na závěr sezóny jste načasovali parádně. Ale z mého pohledu máte prostě nejtěžší los a na 90% ještě ztratíte, kdežto u City bych se vážně nedivil, kdyby to už dohráli bez ztráty.

Reagovat
O.Giroud

Minulý rok hrali, takže len pre Rayu, Riceho?

Reagovat
iamek

Everton have been given a 2 point deduction due to breach of Premier League financial rules.

Pome na sestup

Reagovat
Man__United

A v létě Onana a Branthwaite za 60

Reagovat
Herbmeister

Ale za každýho, jak nás tak znám

Reagovat
fenixLFC

ne, oni chcu predat DCL za 40 mega

Reagovat
Luc-Luc

a jeste by to chtelo se konecne podivat na zoubek City

Reagovat
fenixLFC

jak to bolo? nottingham dostal 4 a everton iba 2? podme zvracet

Reagovat
SunFells

David Ornstein

EXCL: Everton given 2-point deduction for breach of PL PSR rules. Penalty for 3yr cycle to 22-23. Follows 6-point deduction for previous cycle. #EFC drop 1 spot to 16th, 2 points above relegation zone. 7 days to notify if intend to appeal

Dyche si už musí trhat vlasy

Reagovat
fenixLFC

everton mal navrhnut aby im strhavali body podla poctu vlasov dychea

Reagovat
Neutron

Tym padom su v suchu, uz im body neodpocitaju

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Nikikrew

tak aj ten boj o udrzanie slubuje dramaticke vyvrcholenie v Maji. Verim, ze 38 kolo bude po dlhom case opat napinave

Reagovat
SunFells

Nádhera, hrajeme s nimi 38. kolo

Reagovat
Nikikrew

Cize 11 hracov pod loptou v 16tke

Reagovat
SunFells

Tam bude i Dyche za brankou v první řadě

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
772jozef

S nunezom tituly nebudú

Reagovat
fenixLFC

s fanusikmi ako ty, lucluc a cubazzi tituly nebudu

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
aragorn

Reagovat
avicii

Reagovat
Neutron

Reagovat
EL Gringo

Absolútne sa nerozumia futbalu

Reagovat
Luc-Luc

Ja jsem dezolat, fotbal a pivo jsou moje jediny radosti v zivote.

Reagovat
772jozef

Reagovat
772jozef

Ja som fanúšik v prvom rade dobreho futbalu nezáleží na klube ,, ale to čo predvádza LFC pod Kloppom bol dobrý futbal naposledy keď tam bol ešte Zelijko Buvac

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

https://pbs.twimg.com/media/GKpDr8cWQAEvywp?format=jpg&name=4096x4096

Kdyby sis Busby chtěl udělat představu v jak marginálně rozdílném chumlu se MU pohybuje při tom 3. (teď už spíš 4.) nejmenším xG na střelu

Reagovat
Coutinho10

to je těžký, když nejsou schopní se poučit úplně ze stejnýho zápasu jako u nich v FA Cupu....mraky šancí, po poločase má být hotovo a klasicky si myslí, že tam v poho vyhrají o 1 gól, že to udrží

Reagovat
Giwdul

Moc bych to s tím FA Cupem nesrovnával. Tam hráli opravdu bohorovně, po góle na 1:2 se na to úplně vysrali a předpokládali, že to mají v kapse. To byl prostě výkon, který si tým, co se loučí s trenérskou legendou, nemůže dovolit. Jediné, co ty dva zápasy připomíná, je negativní výsledek pro Liverpool, jinak prakticky vůbec nic.

V neděli naopak tomu týmu nejde vytknout nic kromě koncovky. Nasazení bylo obrovské v podstatě od začátku do konce. Dali gól na 1:0 a dále je mleli a mleli. V poločase mohlo být 4:0 a byl konec. To samé druhá půle - okamžitě se do nich pustili znovu, protože z FA Cupu byli poučeni, jak snadno proti Účkům mohou o jednogólové vedení přijít. Protože to jsou jednoznačně největší haluzáci tohoto ročníku. Šlo na ně zdaleka nejvíce střel z celé PL, jejich záloha i útok jsou úplně mimo, obránci pozraňovaní a nestabilní, přesto jsou šestí v lize. To se (a vůbec to nemyslím v nadsázce) rovná malému sportovnímu zázraku. A ten zkrátka v neděli opět zaúřadoval. Ale výkon, nebo respektive přístup Liverpoolu mě určitě nezklamal. Ale prostě koncovku mají letos slabou. A ty protiútoky! To už by měl někdo v tom týmu začít regulérně řešit a třeba úplně překopat jejich systém. To trio je v řešení protiútoků totálně nesehrané a hlavně jsou strašně ustrašení. Jdou 5 na 3 a ten hráč, který táhne míč, čeká a čeká, aby mohl dát perfektní přihrávku, ale nakonec to stejně posere a zvolí tu nejhorší variantu. Mané - Salah - Firmino, ti o ničem moc nepřemýšleli. Ale jasně, na takovou míru sehranosti si ještě chvíli počkáme, ovšem v současnosti je to zkrátka bída.

Reagovat
frezi

Byť Edawrdsom, tú prednú trojku v lete prekopem.

Reagovat
martin.b

a víš, že žádný klub v PL nemá produktivnější ofenzivní pětku ?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Luc-Luc

Diaz podle me odejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele