Na cenu pro nejlepšího útočníka LM kandidují Messi, Ronaldo a Salah

Na cenu pro nejlepšího útočníka Ligy mistrů kandidují Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo, který v létě zamířil z Realu Madrid do Juventusu, a Muhammad Salah z Liverpoolu. Nominaci dnes zveřejnila evropská fotbalová unie UEFA spolu s dalšími trojicemi na jednotlivé posty. Vítězové budou oznámeni 30. srpna při slavnostním losu skupin Ligy mistrů.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Ronaldo, Messi, Salah i Varane

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2018 podle FIFA jsou Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Mohamed Salah, Luka Modrič, Harry Kane, Kylian Mbappé, Eden Hazard, Antoine Griezmann, Kevin De Bruyne a Raphaël Varane. Dostalo se tak na tři čerstvé mistry světa z Francie a tři vítěze uplynulého ročníku Ligy mistrů s Realem Madrid.

Salah byl za střeleckou explozi odměněn novou smlouvou

Mohamed Salah za sebou má životní sezonu a do nové půjde s vědomím, že si nebude muset lámat hlavu s další budoucností. Ofenzivní egyptský reprezentant spojil i další část kariéry s Liverpoolem, na Anfield Road podepsal nový kontrakt platný do června 2023, týdně si díky tomu má přijít na 190 tisíc liber...

Uzdravený Salah podle kouče nastoupí za Egypt hned v úvodu MS

Kanonýr Mohamed Salah stihl nečekaně rychle doléčit zraněné rameno z květnového finále Ligy mistrů a téměř jistě nastoupí za egyptskou reprezentaci v jejich pátečním úvodním utkání na mistrovství světa v Rusku proti Uruguayi. Podle trenéra Héctora Cúpera je hvězdný útočník na první zápas po zranění připraven.

V Kazani poskládali Messiho a Salahovu mozaiku ze stovek kamínků

Fanoušky v Kazani během mistrovství světa přivítají obří portréty hvězd včetně Lionela Messiho a Muhammada Salaha, poskládané z kamínků. Tamní umělci je zhotovili proto, aby si zahraniční příznivci odvezli z města nejen sportovní zážitek.

Salah poprvé trénoval s míčem, jeho start je však stále nejistý

Egyptský útočník Mohamed Salah se dnes poprvé od zranění ramena ve finále Ligy mistrů zapojil do lehkého tréninku s míčem. Stále však není jasné, jestli nejlepší střelec i hráč anglické ligy zasáhne do úvodního utkání na mistrovství světa v pátek proti Uruguayi.

Salah doufá, že stihne první utkání Egypta na MS

Egyptská hvězda Mohamed Salah věří, že po zranění ramena zasáhne už do prvního utkání své země na mistrovství světa v pátek proti Uruguayi. Původně se předpokládalo, že kvůli zranění z květnového finále Ligy mistrů proti Realu Madrid útočník Liverpoolu úvodní zápas šampionátu nestihne.

Ramos odmítl vinu za zranění egyptské hvězdy Salaha

Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos odmítá jakoukoliv vinu za zranění egyptské hvězdy Mohameda Salaha ve finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Pětadvacetiletému útočníkovi po zápase napsal a věří, že bude co nejrychleji fit, aby stihl co největší část mistrovství světa.

Představení účastníků MS 2018 - Egypt

Legendární Mohamed Aboutrika, dle mnohých nejlepší severoafrický fotbalista všech dob, se nedočkal. Mohamed Salah, který by klidně jednou mohl aspirovat na tentýž titul, už Egyptu radost z mistrovství světa vrátit zvládl. Jak se asi Faraoni po dlouhých 28 letech odprezentují?

03.06.2018 Profily, historie 78 komentářů
Zaujalo nás

Komplikace pro Egypt. Salah může chybět až měsíc

Mohamed Salah dost možná přijde o zápasy Egypta v základní skupině nadcházejícího mistrovství světa. Může za to zraněné rameno z finále Ligy mistrů, které útočníka Liverpoolu vyřadí ze hry minimálně na tři týdny až měsíc...

Zraněný Salah věří, že MS stihne, Egypťané proklínají Ramose

Hvězdný egyptský útočník Liverpoolu Mohamed Salah, který v sobotním finále Ligy mistrů po střetu s obráncem Realu Madrid Sergiem Ramosem opustil hřiště v slzách, věří, že navzdory dosud blíže nespecifikovanému zranění stihne světový šampionát v Rusku. Egyptští fanoušci zatím nešetří nadávkami na adresu kapitána Realu, který zranil jejich modlu.

Ramos poslal vzkaz Salahovi. Brzy se uzdrav, Mo, napsal na twitter

Sergio Ramos vzkázal Mohamedu Salahovi, aby se pokud možno co nejdříve uzdravil. Egypťan musel právě po souboji s Ramosem odstoupit ze sobotního finále Ligy mistrů s podezřením na zranění ramena už po třiceti minutách.

Liverpool ve finále LM přišel o Salaha, zranění je prý vážné

Liverpool už po půlhodině finále Ligy mistrů s Realem Madrid přišel o svou největší hvězdu Mohameda Salaha. Egyptský útočník si při souboji s kapitánem Realu Sergiem Ramosem přivodil zranění ramena a se slzami v očích musel střídat. Podle trenéra Jürgena Kloppa jde o vážné zranění a panuje podezření na zlomeninu klíční kosti. Salahova účast na mistrovství světa v Rusku je tak velmi nepravděpodobná.

Salah má další cenu pro nejlepšího hráče sezony Premier League

Egyptský útočník Mohamed Salah získal za svůj skvělý debutový ročník v Liverpoolu už třetí prestižní ocenění. Pětadvacetiletý kanonýr byl krátce před dnešním závěrečným kolem vyhlášen vedením Premier League nejlepším hráčem sezony. Už dříve Salahovi udělili toto ocenění jeho kolegové hráči a také novináři.

Salaha za nejlepšího fotbalistu anglické ligy vybrali i novináři

Útočník Liverpoolu Mohamed Salah byl nejlepším fotbalistou anglické ligy i podle novinářů. Egyptský reprezentant, který dal v probíhající sezoně 43 branek a s týmem má na dosah postup do finále Ligy mistrů, před týdnem ovládl i hlasování hráčů Premier League.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele