Fantasy Boost: TheReds97 ukázal sílu v záloze, v laufu je trojice MMM i Foden

Druhý prodloužený víkend s Premier League je minulostí. V konkurenci 661 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu byl tentokrát nejlepší Dominik Cibulka, jehož TheReds97 v čele s hvězdami Brightonu a Brentfordu zapsal 93 bodů. V rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Fantasy Boost: Triple kapitán Haaland se Kostelanům vyplatil, v kurzu je Díaz

První prodloužený víkend s Premier League je minulostí. Fanoušci na vyprodaných stadionech tleskali fotbalistům, kteří se radovali z úvodních gólů a bodů v sezoně, což platí i pro 571 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu. Nejlepším koučem byl Pavel Jelínek, jehož tým Kostelani v čele s triple kapitánem Erlingem Haalandem zapsal 95 bodů. V nové rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Rekordman Salah a spasitel Nelson: 26. kolo Premier League v kostce

Víkend, na který se bude v Anglii ještě dlouho vzpomínat, má za sebou Premier League. V sobotu povstal z popela vedoucí Arsenal, když gólem Reisse Nelsona v osmé minutě nastaveného času skolil poslední Bournemouth. V neděli Liverpool zostudil Manchester United 7:0 a dvěma brankami se pod to podepsal nový nejlepší střelec v dějinách klubu v éře PL Mohamed Salah.

Ronaldo poprvé není v nominaci na cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku

Dvojnásobný vítěz Cristiano Ronaldo se poprvé nebude ucházet o cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku podle FIFA. Experti portugalského útočníka nezařadili ani do úvodní čtrnáctičlenné nominace.

"Nothing personal" a Emeryho comeback: 15. kolo Premier League v kostce

Prohlášení Pierra-Emericka Aubameyanga zdravě nabudilo Arsenal, který v neděli potřetí v řadě oslavoval na Stamford Bridge. Výsledek 1:0 sice naznačuje vyrovnané utkání, ale ve skutečnosti se jednalo o jednoznačnou záležitost. Gunners uhájili první místo a alibismus už musí jít stranou - po letech strádání jsou aspirantem na titul. Dařilo se také Aston Ville, která pod taktovkou Unaie Emeryho uzemnila Manchester United.

Klopp ocenil Salaha. Jeho statistiky jsou šílené, řekl

Liverpoolský manažer Jürgen Klopp ocenil kanonýra Mohameda Salaha. Jeho statistiky jsou podle něj "šílené". Třicetiletý Egypťan zařídil dvěma brankami vítězství "Reds" 2:1 na hřišti Tottenhamu v nedělním 15. kole anglické ligy. Klopp si triumfu na stadionu aktuálně čtvrtého týmu hodně cenil.

Emoce na Anfieldu a létající Kepa: 11. kolo Premier League v kostce

Ani letos nezopakuje žádný z týmů historický zápis Arsenalu z ročníku 2003/04 bez nalezení přemožitele. Obhájci titulu z Manchesteru City totiž v dramatickém šlágru prohráli v Liverpoolu 0:1 brankou Mohameda Salaha. Označení "The Invincibles" proto zůstane i nadále v držení Gunners, kteří v 11. kole utrpěli vítězství v Leedsu a v tabulce mají před Citizens a Spurs čtyřbodový náskok.

Když je v pohodě, je to výjimečný hráč, pochválil Klopp kanonýra Salaha

Liverpoolský manažer Jürgen Klopp byl po vysoké výhře 7:1 na hřišti Rangers šťastný nejen z prvního venkovního vítězství v sezoně, ale i z hattricku Muhammada Salaha. Egyptský kanonýr nasázel tři branky za šest minut a 12 sekund, čímž se postaral o rekord Ligy mistrů. Klopp věří, že se dlouholetá opora Reds vrací do formy z minulých sezon.

Nominaci na nejlepšího afrického fotbalistu vévodí vítěz posledního vydání Mané

Po necelých třech letech bude opět vyhlášen nejlepší africký fotbalista. Desetičlenné nominaci vévodí vítěz posledního vydání ankety útočník Sadio Mané, který v únoru pomohl senegalské reprezentaci k premiérovému zlatu na africkém šampionátu.

Liverpool prodloužil smlouvu s kanonýrem Salahem

Mohamed Salah spojil i svoji další budoucnost s Liverpoolem. Reds s třicetiletým kanonýrem prodloužili kontrakt do roku 2025...

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Salahovi se vyplnilo přání, ve finále Ligy mistrů s Realem chce srovnat skóre

Útočníkovi Liverpoolu Muhammadu Salahovi se splnilo přání, aby se jeho tým utkal 28. května ve finále Ligy mistrů znovu s Realem Madrid. "Bílý balet" zdolal po obratu ve druhém utkání semifinále 3:1 po prodloužení Manchester City a egyptský kanonýr vyhlíží odvetu za prohrané finále v roce 2018.

Salah byl zvolen nejlepším fotbalistou sezony v Anglii

Egyptský fotbalista Mohamed Salah byl vyhlášen nejlepším hráčem roku v anglické lize. Útočník Liverpoolu vyhrál tradiční novinářskou anketu podruhé v kariéře, poprvé cenu získal v roce 2018. Hlasování ovládl před Kevinem De Bruynem z Manchesteru City a Declanem Ricem z West Hamu.

Hurikán v Manchesteru a Alissonův výkop: 26. kolo Premier League v kostce

Reklamu na fotbal sledovali v sobotu fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City prohrál po infarktovém průběhu s Tottenhamem 2:3. Do hlavní role se obsadil Harry Kane, který dvakrát skóroval. Vítěznou trefou v páté minutě nastaveného času navíc razantně umlčel řadu ostrovních kritiků a měl lví podíl na zastavení třízápasové série porážek Spurs.

V nominaci na fotbalistu roku podle FIFA jsou Lewandowski, Messi a Salah

V užší nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou poslední vítěz Robert Lewandowski, Lionel Messi a Mohamed Salah. Vítěz, o němž rozhodují úspěchy dosažené mezi říjnem 2020 až srpnem minulého roku, bude vyhlášen 17. ledna. FIFA o tom informovala na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele