Řeka Mersey se zbarvila do ruda: 14. kolo Premier League v kostce

Nůžky se rozevírají. Po čtrnáctém kole nejsledovanější fotbalové soutěže světa se zdá být ještě jasnější, že o titul si to rozdají tři týmy. A zatímco Chelsea ve Watfordu i Manchester City na hřišti Aston Villy o výhru bojovaly do poslední minuty, Liverpool v Merseyside derby svého městského soka suverénně rozdrtil.

Solskjaerův hořký konec a Arsenal zpět na zemi: 12. kolo Premier League v kostce

Ostudu s Liverpoolem i nezdar v městském derby ještě "přežil", nejtěžší porážku s nováčkem v historii Premier League už nikoli. Vedení Manchesteru United došla trpělivost a Oleho Gunnara Solskjaera po zisku čtyř bodů z posledních sedmi utkání odvolalo. Norskému trenérovi definitivně "zlomil vaz" výprask 1:4 na stadionu šestnáctého Watfordu.

Zostuzení na prknech Divadla snů: 9. kolo Premier League v kostce

Ohlušující pískot z tribun po první půli šlágru nejúspěšnějších klubů anglické fotbalové historie hovořil za vše. Dav fanoušků se už v tu dobu linul ulicemi poblíž stadionu. Manchester United prohrával s Liverpoolem 0:4, po změně stran navíc inkasoval od Mohameda Salaha další gól. Fenomenální útočník zkompletoval hattrick a dokonal zostuzení domácích na prknech Divadla snů.

Chtěl bych spojit budoucnost s Liverpoolem, prohlásil Salah

Mohamed Salah svými góly táhne Liverpool, vzhledem ke smlouvě do roku 2023 se však spekuluje o jeho budoucnosti. Egyptský útočník by nejraději zůstal na Anfield Road...

Čaroděj Mendy a vymetené šibenice v Leicesteru: 8. kolo Premier League v kostce

Nehrát dobře, a přesto vyhrát, se mezi anglickou elitou povede jen výjimečně. V 8. kole si tento kousek odškrtla vedoucí Chelsea, kterou v Brentfordu spasil fenomenální výkon brankáře Édouarda Mendyho a utažený volej obránce Bena Chilwella. Nadále proto drží jednobodový náskok před Liverpoolem.

Salahův fenomenální slalom zastínil vše: 7. kolo Premier League v kostce

V městě Beatles se v neděli opět rozezněl populární chorál oslavující egyptského "faraona". Mohamed Salah totiž v očekávaném šlágru 7. kola proti Manchesteru City zvedl ze sedadel příznivce jak na Anfieldu, tak u televizních obrazovek. Jeho dechberoucí gól, na který budou minimálně fanoušci Liverpoolu ještě dlouho vzpomínat, ale k vítězství nestačil.

Nejlépe placeným hráčem světa je podle Forbesu Ronaldo, vystřídal Messiho

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo vystřídal podle ekonomického magazínu Forbes Lionela Messiho v pozici nejlépe placeného hráče současnosti. Pětinásobný držitel Zlatého míče, který se po 12 letech vrátil do Manchesteru United, si údajně vydělá před zdaněním 125 milionů dolarů ročně (2,7 miliardy korun). Druhý Messi, jenž se pro změnu stal novou posilou Paris St. Germain, si přijde na částku o 15 milionů menší.

X faktor Toney a válec ze Stamford Bridge: 5. kolo Premier League v kostce

O čem se po 5. kole na Ostrovech nejvíce píše? O dominantním výkonu Chelsea v očekávaném šlágru i ukázce enormního potenciálu nejlepšího střelce EFL Championship v loňské sezoně. A nutno podotknout, že naprosto oprávněně.

Kluby Premier League neuvolní reprezentanty na zápasy v rizikových zemích

Kluby anglické Premier League nebudou uvolňovat hráče pro reprezentační srazy, pokud by měli cestovat do některé ze zemí, které jsou v Británii kvůli koronaviru na červeném seznamu. Vedení ligy se nepodařilo vyjednat výjimku a fotbalisté by tak po návratu museli do povinné karantény.

ALL-STARS Premier League 2020/21

Titul má svého vlastníka, stejně tak vstupenky do evropských pohárů. K definitivnímu završení letošní sezóny Premier League tak schází už jen individuální ceny. Expertní panely Premier League i PFA už zveřejnily užší nominace na nejlepšího hráče ročníku. A teď je řada i na nás v Eurofotbalu.

Salah se probral včas: 21. kolo Premier League v kostce

Takovou střeleckou krizi v Premier League ještě Mohamed Salah nezažil. Šest zápasů bez jediného gólu. Pro egyptského křídelníka zcela mimořádná situace. Stejnou šňůru sice natáhl už na přelomu února a března 2019, ale tehdy alespoň asistoval u jedné vlastní branky Alderweirelda v utkání s Tottenhamem. Vykoupení však přišlo - a pro Liverpool v tu nejvhodnější možnou dobu.

VAR zabijí fotbal, řekl Salah po dvou gólech West Hamu

Útočník Mohamed Salah pomohl fotbalistům Liverpoolu dvěma góly k výhře 3:1 na stadionu West Hamu, ale po nedělním utkání 21. kola anglické ligy zkritizoval videorozhodčí. Podle egyptského reprezentanta technologie VAR zabijí fotbal a částečně mohla i za nedávnou špatnou sérii úřadujících mistrů.

Výjimečný hráč, řekl po Salahově rekordním večeru Klopp

Dvojnásobně rekordní večer prožil ve středu v Lize mistrů útočník Mohamed Salah z Liverpoolu. Na hřišti Midtjyllandu už po 55 sekundách otevřel skóre a postaral se o nejrychlejší gól anglického celku v soutěži. Navíc se díky 22. brance stal nejlepším střelcem Liverpoolu v Lize mistrů, protože překonal klubovou legendu a bývalého anglického reprezentanta Stevena Gerrarda. Reds nakonec v Dánsku remizovali 1:1.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Salah se může po negativním testu vrátit v Liverpoolu k tréninku

Útočník Liverpoolu Muhammad Salah se zbavil koronaviru a může se znovu zapojit s týmem do tréninku. Osmadvacetiletý fotbalista měl pozitivní test na srazu egyptské reprezentace v Káhiře, po desetidenní karanténě mu nyní vyšly negativní výsledky. Potvrdil to trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele