David Lafata Články

Je to ocenění hlavně Sparty, řekl podzimní král Lafata

Především jako ocenění celé Sparty bere kapitán letenského mužstva David Lafata triumf v podzimní části ankety Zlatý míč ČR. Prvenství ho překvapilo i přesto, že má za sebou životní rok.

Lafata vede v anketě Zlatý míč před Dočkalem a Kadeřábkem

Podzimní část ankety Zlatý míč ČR ovládli hráči Sparty Praha. Nejblíže vítězství má zatím útočník David Lafata, který v hlasování novinářů získal 833 bodů. Do jarních bojů si přenese náskok 112 bodů před druhým Bořkem Dočkalem. I třetí místo obsadil hráč letenského celku Pavel Kadeřábek.

Lafatovo zranění není vážné, zápas v Bernu by měl stihnout

Zranění zad Davida Lafaty ze Sparty, kvůli kterému nedohrál nedělní zápas v Jihlavě, není vážné. Kapitán letenského celku sice kvůli němu vynechá čtvrteční odvetu pohárového osmifinále s Příbramí, zápas o postup do play off Evropské ligy za dva týdny v Bernu by však měl stihnout.

Lafata: Škoda, že s Budějovicemi nehrajeme častěji

Kapitán pražské Sparty David Lafata fotbalově vyrostl v Českých Budějovich a svůj mateřský klub si oblíbil také jako soupeře. Dnes zkušený útočník pomohl obhájci titulu k jasné domácí výhře 4:0 dvěma góly a celkově nastřílel Dynamu v první lize už patnáct branek. Lafatu s nadsázkou mrzí, že proti Jihočechům nehraje častěji a přiznal, že se proti "svým" chce vždycky vytáhnout.

Lafata proti Slovanu na penaltu nemyslel, raději šel za gólem

Kapitán pražské Sparty David Lafata potvrdil roli kanonýra a dvěma brankami pomohl k drtivé výhře 4:0 nad Slovanem Bratislava ve skupině Evropské ligy. Reprezentační fotbalista na Letné znovu ukázal, jak rád dává góly.

Lafata před Plzní: Víc jsem se těšil jen na derby se Slavií

Podle kapitána Davida Lafaty je pro fotbalisty Sparty derby se Slavií stále prestižnější než zápas s Plzní. To však nic nemění na tom, že sobotní duel s Viktorií prožívají v kabině více než jiné ligové souboje. Už jen proto, že se bude hrát o první místo v tabulce.

Neměli jsme chuť zápas dohrávat, přiznal Lafata

Když rozhodčí kvůli řádění fanoušků Sparty přerušil v závěru prvního poločasu zápas letenského celku na hřišti Slovanu Bratislava, kapitán hostů David Lafata se ukončení a kontumace nebál. Přesto přiznal, že po vystoupení chuligánů už neměl chuť se vrátit na hřiště.

Lafata dal potřetí za sebou dva góly, chválu však odmítal

Ve třetím zápase za sebou dal útočník David Lafata dva góly, dnes na Letné zařídil výhru Sparty v Evropské lize 3:1 nad Young Boys Bern. Přesto však kapitán českého mistra veškerou chválu odmítal.

O hráče měsíce se v lize ucházejí Došek, Lafata a Nivaldo

V nominaci na cenu pro hráče měsíce září v české nejvyšší soutěži jsou Libor Došek ze Slovácka, David Lafata ze Sparty a Nivaldo z Teplic. Mezi trenéry kandidují Roman Pivarník z Bohemians, teplický Zdeněk Ščasný a Pavel Tobiáš z Příbrami.

Doufám, že za výhru v derby dostaneme volno, řekl Lafata

Kapitán Sparty David Lafata dvěma góly rozhodl ligové derby se Slavií (2:0), takže ho nakonec ani nemrzela zahozená penalta. "Šetřil jsem se, abych nemusel dávat do kasy peníze za hattrick," prohlásil s úsměvem třiatřicetiletý útočník.

Lafata by v derby rád zopakoval výhru 3:0

V posledním pražském derby otevřel útočník David Lafata skóre zápasu a sparťané nakonec porazili Slavii 3:0. A kapitán obhájců titulu by se vůbec nezlobil, kdyby se podle stejného scénáře odehrál i sobotní duel ve vyprodaném Edenu.

Lafata góly proti Hradci dodatečně oslavil Kristova léta

V Neapoli, kde v den zápasu Evropské ligy slavil 33. narozeniny, se útočník Sparty David Lafata neprosadil a gólovou oslavu tak musel odložit o tři dny. Dočkal se v dnešním osmém kole první ligy proti Hradci Králové a hned dvěma brankami přispěl obhájci titulu k výhře 3:1.

Uzdravený Lafata: Nepovažuji se za žádného zachránce

Ačkoli už se zdálo, že pro reprezentaci není perspektivní, nyní veřejnost doufá, že právě sparťanský útočník David Lafata protrhne střelecké trápení národního týmu. Vyhlášený ligový kanonýr se však za žádného zachránce nepovažuje a je rád, že v reprezentaci vůbec může být.

Do tréninku reprezentace se zapojil uzdravený Lafata

Čeští reprezentanti vstřebávají středeční porážku 0:1 od USA v generálce na úterní vstup do kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Dnešního tréninku na Strahově se zúčastnil už i uzdravený útočník David Lafata.

Šural zastoupí nemocného Lafatu, který si nezahraje proti USA

Do české reprezentace byl dodatečně nominován Josef Šural. Liberecký útočník ve výběru trenéra Pavla Vrby zastoupí nemocného sparťana Davida Lafatu, jenž kvůli viróze nezasáhne do středeční přípravy proti USA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele