David Lafata Články

Zlatý míč ČR získal Lafata, jako první hráč z české ligy

Zlatý míč ČR pro nejlepšího hráče sezony poprvé v historii získal zástupce české nejvyšší soutěže, anketu Klubu sportovních novinářů ovládl David Lafata. Kanonýr Sparty porazil své klubové spoluhráče Pavla Kadeřábka a Bořka Dočkala a ukončil pětileté panování brankáře Petra Čecha, který v této sezoně vypadl ze základní sestavy Chelsea a obsadil až osmé místo.

Lafata spoluhráčům za korunu krále střelců poděkuje zvěřinou

Kapitán Sparty David Lafata si vyrovnávací brankou v posledním kole proti Bohemians 1905 (1:1) zajistil korunu pro nejlepšího ligového kanonýra, střeleckou formu si však musí udržet i dál. Jako poděkování totiž chce spoluhráčům nalovit zvěřinu.

Na hráče sezony kandidují Kadeřábek, Lafata a Škoda

Nejlepším hráčem české ligy za sezonu 2014/15 bude jeden z trojice Pavel Kadeřábek, David Lafata a Milan Škoda. Dvojice sparťanů a útočník Slavie jsou v nominaci na hlavní cenu, která bude vyhlášena 31. května na galavečeru Synot ligy. O cenu pro trenéra roku se ucházejí Miroslav Koubek z mistrovské Plzně, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Pavel Tobiáš z Příbrami.

Lafata bilanci ani skóre neřeší, Plzeň chce hlavně porazit

Kapitán Sparty David Lafata před sobotním zápasem s vedoucí Plzní vzájemnou bilanci, ani další možná kritéria, která by mohla v případě bodové rovnosti rozhodovat o titulu, neřeší. Třiatřicetiletý útočník chce Viktorii hlavně porazit a zbytek ponechává osudu.

Lafata, Novák a Zeman kandidují na hráče měsíce

Na cenu pro nejlepšího hráče dubna v první lize kandidují sparťanský útočník David Lafata, jablonecký obránce Filip Novák a příbramský Martin Zeman. Mezi trenéry se o ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí Roman Pivarník z Bohemians 1905, příbramský Pavel Tobiáš a liberecký David Vavruška.

Lafata děkoval za hattrick proti Brnu Kadeřábkovi

Kapitán Sparty David Lafata poděkoval za dnešní hattrick proti Brnu hlavně obránci Pavlu Kadeřábkovi, který mu připravil dva góly. Reprezentační útočník si připsal tři trefy v jednom ligovém utkání poosmé v kariéře a podruhé v letenském dresu. Naposledy se mu to povedlo téměř před dvěma lety proti Mladé Boleslavi.

Lafata souboj střelců se Škodou nechtěl hodnotit

Sparťané sice vyhráli pražské derby se Slavií 2:1, souboj dvou nejlepších střelců první ligy však skončil remízou. Na úvodní branku Milana Škody totiž po přestávce odpověděl kapitán letenského týmu David Lafata a v tabulce kanonýrů tak s třinácti zásahy ztrácí na útočníka Slavie jediný gól.

Pro Lafatu jsou derby se Slavií víc než zápasy proti Plzni

Kapitán pražské Sparty David Lafata už se hodně těší na sobotní domácí zápas proti Slavii. Pražská derby totiž pro nejlepšího střelce samostatné české ligy znamenají víc než souboje s dalším velkým rivalem Plzní.

Šéf Teplic zkritizoval trest pro Lafatu a poměry v českém fotbale

Předsedovi představenstva Teplic Pavlu Šedlbauerovi se nelíbí výše trestu, který dostal kapitán Sparty David Lafata za nafilmovaný pád před penaltou v ligovém utkání se severočeským celkem. Podle něj je nízká pokuta 50 tisíc korun pouze dalším příkladem, který dokresluje realitu, že v českém fotbale je hluboce zakořeněný klientelismus.

David Lafata dostal za simulování pokutu 50 tisíc korun

Kapitán Sparty David Lafata dostal za nafilmovaný pád před penaltou v ligovém zápase proti Teplicím pokutu. Disciplinární komise FAČR na dnešním zasedání rozhodla o tom, že třiatřicetiletý útočník musí zaplatit 50 tisíc korun. Sparta se proti jeho trestu pravděpodobně neodvolá.

Lafata nikdy ani nesnil, že by mohl být Fotbalistou roku

Davida Lafatu prý nikdy ani ve snu nenapadlo, že by mohl být někdy zvolen Fotbalistou roku. Loňské výkony a zisk tří trofejí na české scéně však pomohly sparťanskému útočníkovi k tomu, že byl dnes vyhlášen nejlepším českým hráčem za minulý rok.

Fotbalistou roku je poprvé Lafata, trenérům vládne Vrba

David Lafata byl zvolen českým Fotbalistou roku 2014. Útočník Sparty ukončil šestileté panování Petra Čecha v anketě pořádané Fotbalovou asociací ČR a zároveň se stal prvním vítězem z české ligy od roku 1995. Od té doby vyhrávali jen krajánci. Druhý skončil s výrazným odstupem další hráč Sparty Pavel Kadeřábek a třetí byl Tomáš Rosický z Arsenalu. Mezi trenéry popáté za sebou vyhrál reprezentační kouč Pavel Vrba. Talentem roku je obránce Jan Baránek.

Na Slovensku nebudou hrát Rosický, Čech, Limberský ani Lafata

Čeští reprezentanti odcestují k úternímu přípravnému utkání na Slovensku bez čtyř hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě sobotního duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Lotyšskem (1:1). Volno pro duel v Žilině dostali kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech, obránce David Limberský a útočník David Lafata.

Moje chyba, řekl Lafata o neproměněné penaltě v Ostravě

Souboj s Ostravou sparťanskému kanonýrovi Davidu Lafatovi v závěru silně zhořkl. Nejlepší ligový kanonýr šest minut před koncem neproměnil penaltu a mistry po remíze 1:1 potkala v cestě za obhajobou titulu první jarní komplikace.

Sparta odletí bojovat o postup do Bernu i s Lafatou

Sparťané odcestují ke čtvrtečnímu utkání o postup do play off Evropské ligy na hřišti bernských Young Boys i s kapitánem a nejlepším střelcem Davidem Lafatou, který v posledních dvou týdnech léčil problémy se zády. Letenský celek o tom dnes informoval na svých internetových stránkách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele