David Lafata Články

Kdyby Sparta s Příbramí ztratila, bylo by podle Lafaty po titulu

Kapitán Sparty David Lafata rozhodl o včerejší výhře 2:1 nad Příbramí a udržel letenskému celku naději na titul. Reprezentační útočník je přesvědčený, že kdyby vítěznou branku nevstřelil, jeho tým by naději na ligový triumf ztratil.

Lafata bude Spartě chybět nejspíš i v odvetě s Krasnodarem

Fotbalisté Sparty s největší pravděpodobností odcestují k odvetnému utkání 2. kola Evropské ligy v Krasnodaru bez kapitána Davida Lafaty. Nejlepší střelec letenského celku přijde o čtvrteční zápas kvůli svalovému zranění. Na tiskové konferenci po dnešním ligovém utkání s Mladou Boleslaví to prohlásil trenér Zdeněk Ščasný.

Čech útočí už na desátý Zlatý míč ČR, po podzimu jasně vede

Petr Čech má na dosah už desátý Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony. Po podzimu si brankář Arsenalu drží výrazný náskok na posledního vítěze Davida Lafatu, protože v jubilejním dvacátém ročníku ankety Klubu sportovních novinářů získal 685 hlasů, tedy o 328 více než útočník Sparty.

Lafata zařídil výhru v Nikósii, na zápas přitom nemusel jet

O výhře pražské Sparty 3:1 nad APOEL Nikósie v závěrečném utkání skupinové fáze Evropské ligy rozhodl dvěma góly David Lafata, na Kypr přitom vůbec nemusel s týmem odletět. Trenér Zdeněk Ščasný přiznal, že by vzhledem k jistému postupu nechal čtyřiatřicetiletého kapitána doma odpočívat.

Kapitán Lafata prodloužil ve Spartě smlouvu do léta 2017

Kapitán a útočník Sparty David Lafata prodloužil o rok smlouvu, která mu původně končila po této sezoně. Čtyřiatřicetiletý reprezentant tak bude v pražském klubu vázán do konce ročníku 2016/17.

Lafata: Je příjemné jet do Plzně s náskokem, ale nic to neznamená

Kapitán David Lafata přispěl důležitou úvodní brankou k dnešní výhře sparťanských hráčů 3:0 nad Bohemians 1905. Letenští tak využili prohry Plzně v Brně a před vzájemným zápasem s Viktorií na západě Čech odskočili rivalovi na rozdíl tří bodů. Podle Lafaty je to příjemné, ale nic to neznamená.

Lafata dal gól Schalke, role náhradníka ho však mrzela

Přestože byl zdravý, chyběl útočník David Lafata v sestavě Sparty pro zápas Evropské ligy proti Schalke. Po utkání, ve kterém pomohl jako střídající hráč letenskému celku gólem k cenné remíze 2:2, však netajil, že role náhradníka ho hodně mrzela.

Do Nizozemska neodcestují Dočkal a zraněný Lafata

Česká reprezentace dnes odletí ke kvalifikačnímu utkání s Nizozemskem jen s 21 hráči. Na palubě letadla nebudou lehce zraněný David Lafata ani Bořek Dočkal, který nasbíral tři žluté karty a v Amsterdamu nesmí nastoupit. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Lípa.

Lafata chce proti Nikósii složit reparát za prohrané derby

Hráčům Sparty podle kapitána Davida Lafaty nepůjde ve čtvrtek na Letné proti APOEL Nikósie pouze o body do tabulky základní skupiny Evropské ligy. Výkonem by se také rádi omluvili fanouškům za nedělní prohru 0:1 v derby se Slavií.

Na hráče srpna kandidují Milan Škoda, Lafata a Berger

Na cenu pro nejlepšího hráče srpna v Synot lize kandidují tři z nejlepších čtyř střelců prvního měsíce domácí nejvyšší soutěže. V nominaci jsou útočníci Milan Škoda ze Slavie, David Lafata ze Sparty a záložník Tomáš Berger z Dukly.

Zadkem jsem gól ještě nedal, ale taky platí, smál se Lafata

Kapitán Sparty David Lafata si proti Dukle připsal jednu branku a v pátém ligovém kole pomohl domácím k výhře 2:0. Pro letenského útočníka však šlo o nezvyklý gól, protože po přihrávce Ladislava Krejčího před prázdnou branku s míčem doslova doklopýtal za čáru.

Lafatu před odvetou s CSKA trápí horko, radši by hrál v dešti

První zápas 3. předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva sledoval kvůli zranění kolena z tribuny pouze jako divák, před středeční odvetou už však startu Davida Lafaty nic nebrání. Kapitán Sparty se cítí dobře a trápí ho jen velké horko, radši by prý hrál v dešti.

Uzdravený Lafata nastartoval Spartu k výhře nad Ostravou

Lepší návrat kapitána Davida Lafaty do sestavy si na Spartě přát nemohli. Dnes proti Ostravě nastoupil třiatřicetiletý útočník poprvé od červnového zranění kolene a vyrovnávacím gólem deset minut před koncem nastartoval tým k obratu a vítězství 3:1...

Lafata chce do 14 dnů začít trénovat naplno s týmem

Kapitán Sparty David Lafata stále doufá, že i přes zranění kolena stihne začátek nové sezony. Do dvou týdnů by se rád již naplno zapojil do tréninku se zbytkem týmu.

Zraněného Lafatu nahradil v reprezentaci Škoda

Českým fotbalistům bude v zápase evropské kvalifikace na Islandu 12. června chybět útočník David Lafata. Třiatřicetiletý kapitán pražské Sparty si při dnešním tréninkovém zápase zhmoždil koleno. Lafatu v nominaci nahradí jiný kanonýr Milan Škoda ze Slavie, který byl do národního týmu povolán poprvé v kariéře.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele