David Lafata Články

Sparťanské střelecké trápení ukončil Lafata nůžkami

Přes dva zápasy čekali hráči Sparty na ligový gól a kdo jiný by měl jejich trápení prolomit než kapitán David Lafata. Střeleckou nemohoucnost navíc ukončil ve velkém stylu a dvěma góly zařídil včerejší výhru 2:0 nad Jabloncem. První branku navíc na Letné dal nůžkami pod břevno.

Je to blbý, ale musíme jít dál, řekl po vyřazení sparťan Lafata

V předkolech Ligy mistrů dal útočník David Lafata rekordních osm branek, všechny ale byly Spartě k ničemu. Letenský celek totiž nezvládl odvetu 3. předkola, v Malmö prohrál 0:2 a i když doma zvítězil 4:2, vypadl. V play off o místo v základní skupině si tak nezahraje.

Lafata před odvetou na rekord nemyslí, přijel si pro postup

Jen jediná branka dělí Davida Lafatu, aby jen pro sebe získal střelecký rekord v předkolech Ligy mistrů. Kapitán fotbalistů Sparty však na rozšíření osmigólové sbírky nemyslí, do Malmö totiž přiletěl především postoupit.

Aby nás dva inkasované góly nemrzely, řekl po hattricku Lafata

První zápasy v předkolech Ligy mistrů Davidu Lafatovi zjevně svědčí. Před třemi týdny dal na Letné proti Levadii Tallinn pět branek, včera proti Malmö přispěl k výhře fotbalistů Sparty 4:2 nad Malmö hattrickem.

Lafata má rekord. Napodobil Messiho i Gerda Müllera

Útočník pražské Sparty David Lafata dnes pěti góly do sítě Levadie Tallinn vyrovnal rekord Ligy mistrů. Sparťanský kapitán tak napodobil takové střelecké hvězdy, jakými jsou Gerd Müller nebo Lionel Messi, a hlavní měrou se podílel na výhře 7:0, která výrazně přiblížila Spartu k postupu do 3. předkola.

Lafata nepovažuje Spartu za favorita finále, touží získat double

Sparta s přehledem vyhrála titul a dvě kola před koncem ligové sezony má před druhou Plzní devítibodový náskok, kapitán David Lafata ale nepovažuje svůj tým ve finále Poháru České pošty proti Viktorii za favorita. Přesto věří, že Letenští zvítězí a získají druhý double v samostatné historii.

Lafata na třetí pokus skóroval v derby, víc ho těšila třetí výhra

Kapitán Sparty David Lafata se ve svém třetím derby proti Slavii dočkal premiérové branky, kterou pomohl k hladkému letenskému triumfu 3:0. Dvaatřicetiletého kanonýra nejvíce těšilo, že svou bilanci v souboji pražských rivalů vylepšil na tři vítězství.

Sparťanský střelec Lafata věří, že se konečně trefí v derby

Útočník David Lafata se ve Spartě stal nejlepším střelcem samostatné české ligy, další významný zápis v dresu letenského celku mu však chybí. Ještě nikdy totiž neskóroval v derby proti Slavii.

Lafata proti Znojmu sebral Sieglovi střelecký rekord

Sparťanský útočník David Lafata proti Znojmu opět potvrdil pověst kanonýra. Nejlepší střelec první ligy přispěl dvanáctou brankou v sezoně k výhře 3:0 a se 134 góly se osamostatnil v čele pořadí střelců samostatné české soutěže.

Lafata vyrovnal Siegla jako nejlepšího střelce české ligy

Sparťanský kapitán David Lafata zařídil proměněnou penaltou výhru 1:0 nad fotbalisty Příbrami a zároveň se stal nejlepším střelcem v historii české ligy. Svým 133. gólem v kariéře se dotáhl na jiného sparťana Horsta Siegla. Ten však hrával ještě v době československé federální ligy, celkem tak má na kontě 176 branek.

Lafata oslavil 300. start gólem a má na dosah Sieglův rekord

Sparťanský útočník David Lafata proti Bohemians Praha 1905 odehrál 300. zápas v nejvyšší soutěži a další významnou metu má na dosah. Hostům totiž v Ďolíčku pomohl jednou brankou k výhře 2:1 a už jen jedna trefa ho dělí od vyrovnání ligového rekordu Horsta Siegla, který nastřílel 133 gólů.

Lafata dvěma góly srazil Brno a dohnal kolegu střelce Hušbauera

Před začátkem ligového jara kapitán pražské Sparty David Lafata slíbil, že se pustí za nejlepším střelcem letenského týmu Josefem Hušbauerem. Jak řekl, tak hned v prvním zápase udělal. Ve včerejším utkání 17. kola první ligy pomohl dvěma góly k výhře 4:0 nad Brnem.

Sparťané Hušbauer s Lafatou hrají o titul i střeleckou korunu

Mistrovský titul je sice tou hlavní, ale rozhodně ne jedinou trofejí, o kterou budou na jaře hrát fotbalisté Sparty. Na korunu krále střelců totiž pomýšlí záložník Josef Hušbauer, který dal na podzim devět gólů a dělí se o druhé místo v tabulce.

Sparťan Lafata zahájil přípravu hattrickem za sedm minut

Lepší vstup do přípravy na jarní část Gambrinus ligy si útočník David Lafata ze Sparty přát nemohl. V utkání s druholigovou Viktorií Žižkov dal během sedmi minut tři góly a výrazně přispěl vedoucímu celku nejvyšší soutěže k výhře 7:0.

Předsevzetí sparťana Váchy jsou titul a reprezentace

Dvě předsevzetí si do nového roku dal sparťanský záložník Lukáš Vácha. Spartě by čtyřiadvacetiletý středopolař chtěl pomoci ukončit čtyřleté čekání na titul a také by se rád dostal do národního týmu. Být v reprezentaci je jeho dlouhodobé přání.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele