David Lafata Články

Lafata zažil gólový návrat do Jablonce, spletl si střídačky

Kapitán Sparty David Lafata prožil gólový návrat do Jablonce, kde se představil poprvé od lednového odchodu ze severu Čech na Letnou, přesto měl hodně zvláštní pocity. Z branky se radoval jen vnitřně a dokonce si spletl střídačky. Těšilo ho ovšem to, že Pražané těžký zápas zvládli a vítězstvím 3:2 stvrdili mimořádně povedený podzim.

Bude to divný pocit, řekl Lafata před návratem do Jablonce

Mimořádný zápas čeká na závěr podzimní sezony fotbalové ligy útočníka Davida Lafatu. Sparťanský kapitán se poprvé od svého lednového odchodu na Letnou představí v Jablonci, kde předtím prožil několik povedených sezon a v jehož dresu se dvakrát stal nejlepším střelcem nejvyšší soutěže...

Lafata s Teplicemi bere i nejtěsnější výhru, na náskok se nedívá

Když David Lafata slyšel vyprávění legendárního sparťanského útočníka Václava Maška o tom, jak před lety vstřelil Teplicím čtyři góly při památné výhře Pražanů 6:1, s úsměvem odmítal, že by se do takové role mohl převtělit i on při očekávaném sobotním šlágru se Severočechy.

Kadlec s Lafatou si chválili "sparťanskou" spolupráci

Reprezentace v posledních letech často na hřišti úplně postrádala hráče, kteří aktuálně působili v pražské Spartě. Současný trenér Josef Pešice to při své premiéře změnil a proti Maltě nasadil do ofenzivy hned čtyři hráče, kteří v této sezoně oblékají či oblékali dres Sparty.

Lafata: Podcenění Arménců nehrozí, sami jsme viděli, co dovedou

Útočník David Lafata je přesvědčen, že mezi českými reprezentanty rozhodně nedojde k žádnému podcenění Arménie, kterou národní tým přivítá v pátečním kvalifikačním utkání. Jednatřicetiletý kapitán pražské Sparty doufá, že se spoluhráči důležitý duel zvládne a reprezentaci zůstane naděje na účast na mistrovství světa v Brazílii.

Lafata: Plzeň je favorit, o to máme větší motivaci

Kapitán Sparty David Lafata považuje Plzeň před sobotním vzájemným utkáním vzhledem k jejímu vedoucímu postavení v lize za favorita. Porazit lídra tabulky a úřadujícího ligového mistra, i to je pro letenského kanonýra velká motivace. A vůbec by se nezlobil, kdyby navázal na jarní duel, v němž jediným gólem rozhodl o výhře Sparty 1:0.

Lafata: Formu docela mám, teď ještě postoupit přes Švédy

Dva zápasy, čtyři vstřelené góly. Útočník a nový kapitán Sparty David Lafata po zahájení nové sezony dál dokazuje, že je stále v ráži. Včera jeho manévry odnesla Jihlava, proti které zařídil první dvě branky a pomohl k přesvědčivé výhře svého týmu 4:1.

Lafatu mrzelo, že Sparta dohrávala duel s Häckenem naivně

Kapitán pražské Sparty David Lafata litoval, že jeho tým slibně rozehraný duel 2. předkola Evropské ligy s Häckenem ztratil vlastní naivní hrou. Domácí remíza 2:2 je prý pro Letenské značnou komplikací, autor dvou branek však věří, že Sparta odvetu ve Švédsku zvládne a postoupí do další fáze.

Novým kapitánem Sparty bude Lafata

Novým kapitánem pražské Sparty bude David Lafata. Jednatřicetiletý útočník převezme funkci po záložníkovi Marku Matějovském. Nového lídra vybral se svým realizačním týmem trenér Vítězslav Lavička. Zástupci kapitána budou středopolař Lukáš Vácha a útočník Václav Kadlec.

Disciplinárka omilostnila Litsingiho

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zrušila teplickému Francisi Litsingimu nesprávně udělenou žlutou kartu z úterního zápasu 28. kola první ligy s Libercem. Konžskému záložníkovi tak zůstávají tři napomínání v sezoně a může nastoupit do nedělního utkání se Spartou Praha.

Lafata: Hattrick je krásný, ale důležitější je vítězství

Rázným způsobem ukončil kanonýr David Lafata svoje slabší období, v němž v posledních pěti ligových duelech dal jedinou branku. Jednatřicetiletý kanonýr včera spasil Spartu svými třemi góly a zásadním způsobem přispěl k výhře 4:0.

Lafata po zahozených šancích: Dnes mi nebylo přáno

Nejlepší střelec této sezony ligy David Lafata se v derby mezi Spartou a Slavií překvapivě střelecky trápil. Přestože se dostal minimálně do pěti slibných pozic, gólem neskončila ani jedna. Jelikož však Sparta vyhrála 3:1, příliš si tím hlavu nelámal.

Lafata se těší na své první derby i na vyprodanou Letnou

Útočník Sparty David Lafata už se těší na své první pražské derby se Slavií a hlavně na atmosféru vyprodaného stadionu na Letné. Jednatřicetiletý hráč by v sobotu rád zažil svou oblíbenou závěrečnou děkovačku fanouškům po vítězství.

Lafatu gól Plzni těšil více než branka proti Chelsea

Největší zimní posila Sparty David Lafata znovu ukázal, že by mohl být pro letenský celek klíčovou postavou v boji o titul. Právě on totiž jediným gólem rozhodl o výhře 1:0 nad lídrem tabulky Plzní a pomohl tak Spartě bodově se dotáhnout na sobotního soka.

Lafata po Jablonci: Škoda remízy, ale bod musíme brát

Před zápasem si vysnil vstřelený gól a výhru proti bývalým spoluhráčům, nakonec ale musel vzít zavděk "jen" remízou, ke které sám brankou nepřispěl. Sparťan David Lafata byl rozpačitý z nerozhodného výsledku 2:2 proti Jablonci, v jehož dresu se v posledních dvou sezonách stal nejlepším kanonýrem ligy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele