David Lafata Články

Další články

Lafata přeje Spartě do nového roku, aby zase budila respekt

Rok 2018 patří z pohledu pražské Sparty k nejhorším v historii. V lize se trápí, což mrzí i jejich bývalého kapitána Davida Lafatu. Věří ale, že přesun Tomáše Rosického do role sportovního ředitele letenskému týmu prospěje a Sparta opět začne brzy budit respekt.

Lafata dal při rozlučce čtyři góly a také nastoupil v brance

Čtyřmi vstřelenými a třemi inkasovanými góly se rozloučil s profesionální kariérou útočník David Lafata. V exhibici v Olešníku na Českobudějovicku, kde jako žáček začínal, skončil zápas Sparty s Jabloncem 6:6. Nejlepší ligový kanonýr v samostatné historii nastoupil za oba týmy. Za Jablonec skóroval v prvním poločase dvakrát a stejnou porci gólů přidal i po přestávce v dresu Sparty. Závěr exhibice dochytal v brance, kde třikrát inkasoval.

Takhle to život přinesl, mrzelo Lafatu smutné loučení se Spartou

Útočník Sparty David Lafata si představoval jiný konec profesionální kariéry. Nejlepší střelec ligové historie se v sobotním posledním kole rozloučil bezbrankovou remízou na hřišti Bohemians 1905, po které letenský celek skončil až na pátém místě a vyrovnal své nejhorší umístění v samostatné české lize.

Nejradši bych skončil už teď, smál se po domácí rozlučce Lafata

Kdyby si mohl David Lafata vybrat, nejradši by profesionální kariéru ukončil už po dnešní výhře 1:0 nad Olomoucí a ne až za týden po posledním ligovém kole. Tak moc emotivní prý byl pro šestatřicetiletého kapitána fotbalistů Sparty poslední zápas na letenském stadionu.

Lafata byl pro Křetínského jedním z nejpovedenějších nákupů

Angažování Davida Lafaty řadí majitel pražské Sparty Daniel Křetínský k tomu nejpovedenějšímu, co se za jeho éry na Letné událo. Ocenil zejména jeho pracovitost pro tým a také euforii, kterou přinášel svými góly. Tu teď bude muset dodávat někdo jiný, Lafata se rozhodl po sezoně ukončit kariéru.

Kapitán Sparty Lafata po sezoně ukončí kariéru

Kapitán Sparty David Lafata po sezoně ukončí kariéru. Šestatřicetiletý útočník, který je se 198 góly historicky nejlepším střelcem české nejvyšší soutěže, to oznámil na webu pražského klubu.

Lafata se trefil poprvé od konce září, ale dvoustovku neřeší

Útočník David Lafata se dnes proti Zlínu dočkal první ligové branky od konce září. Nejlepší ligový střelec si při výhře Sparty 2:1 připsal 198. gól v nejvyšší soutěži, ale k překonání dvoustovky se nijak neupíná. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant chce především vyhrát tři zbývající zápasy.

Lafata neřeší, jestli ho čeká poslední derby

Po sezoně končí Davidu Lafatovi smlouva, takže v sobotu proti Slavii může kapitán Sparty nastoupit k poslednímu derby v kariéře. Šestatřicetiletý útočník na to však nemyslí, stejně jako na to, že ho pouhé tři góly dělí od hranice 200 ligových branek.

Stramaccioni s Lafatou počítá, ale musí myslet i na budoucnost

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni po utrápené výhře 1:0 nad Jihlavou bránil rozhodnutí nasadit útočníka Davida Lafatu až na posledních deset minut. Italský kouč s šestatřicetiletým kanonýrem nadále počítá, ale současně musí stavět tým i pro budoucnost.

Lafata: S Plzní nejsme favorit, už musíme hrát jako v play off

Sparťané před šlágrem 10. ligového kola s Plzní ztrácejí na Viktorii hrozivých dvanáct bodů a podle kapitána Davida Lafaty už musejí hrát všechny zbylé zápasy v sezoně jako play off v hokeji. Boj o titul zkušený útočník ještě nevzdal, ale je mu jasné, že Letenští potřebují v neděli nad lídrem tabulky zvítězit a manko snížit.

Už se to blíží ke konci, řekl Lafata po 400. ligovém utkání

Typickým způsobem oslavil David Lafata svůj jubilejní 400. ligový zápas, když fotbalistům Sparty jediným gólem vystřelil výhru 1:0 nad Slováckem. Byl to pro něj už 196. zásah v české lize a 202. trefa v nejvyšších soutěžích. Radost měl ale především z toho, že si mohl se spoluhráči užít vítězný pokřik.

Lafata: Na papíře to vypadá dobře, jde o to potvrdit to na hřišti

Kapitán David Lafata je zatím nejlepším střelcem Sparty v letní přípravě. V sobotu se proti Karlovým Varům blýskl hattrickem při vítězství 6:0 a dnes dvěma góly v druhém poločase zajistil Pražanům výhru 3:1 nad druholigovým Táborskem. Branky mu mohou pomoci při zvýšené konkurenci v útoku.

Sezona byla zpackaná, stejně jako poslední zápas, řekl Lafata

Kapitán Sparty David Lafata neskrýval po posledním utkání ligového ročníku smutek. Neuspokojila jej remíza 1:1 se Slováckem. Alespoň malou radostí pro něj zůstala skutečnost, že se s patnácti góly podělil s Milanem Škodou ze Slavie o titul Krále ligových střelců.

Česká liga má poprvé dva krále kanonýrů Škodu a Lafatu

Česká liga má vůbec poprvé dva krále střelců. Milan Škoda ze Slavie a David Lafata ze Sparty se i po 30. kole dělí o první místo s 15 góly. Pro Lafatu je to už šestý triumf v pořadí kanonýrů za posledních sedm sezon, Škoda triumfoval poprvé. Navíc dosud nekraloval ani žádný jiný střelec Slavie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele