Kapitánovi Sparty Dočkalovi krátká dovolená nevadila

Kapitánovi Sparty Bořku Dočkalovi vůbec nevadilo, že po sezoně prodloužené kvůli koronavirové přestávce měli hráči letenského celku jen velmi krátké volno. Jednatřicetiletý záložník v rozhovoru pro klubový web uvedl, že na odpočinutí od fotbalu mu stačí pouhých deset dní.

Dočkal vnímá zisk poháru jako odrazový můstek pro Spartu

Kapitán Sparty Bořek Dočkal vnímá triumf v domácím poháru po vítězství 2:1 v Liberci jako odrazový můstek pro pražský tým. Jednatřicetiletého záložníka mrzelo, že finále MOL Cupu nemohlo na stadionu U Nisy sledovat víc fanoušků.

Dočkal chce ukončit půst Sparty a posunout se do 3. předkola EL

Sparťanský kapitán Bořek Dočkal očekává, že jeho tým bude muset ve středečním finále domácího poháru MOL Cupu na hřišti Liberce svést bitvu. Vítězství v poháru si Dočkal přeje nejen proto, aby Letenští ukončili šestiletý půst bez zisku jakékoli trofeje, ale i kvůli tomu, aby si zajistili start ve 3. předkole Evropské ligy. Třetí místo v lize, na kterém se Pražané momentálně nacházejí, totiž zaručuje start o předkolo dříve.

Můj vnitřní pocit byl, že o ofsajd nešlo, řekl Dočkal ke gólu Sparty

Kapitán Sparty Bořek Dočkal tušil, že akci, z níž se zrodilo vítězství jeho týmu 1:0 nad Bohemians 1905 v 28. kole první ligy, nepředcházel ofsajd. Asistent rozhodčího Radek Kotík před brankou Benjamina Tetteha odmával ofsajd, ale sudí Zbyněk Proske nechal situaci dohrát, poté gól odvolal, ale po debatě s videorozhodčím k velké nevoli "Klokanů" branku uznal. Její regulérnost potvrdila i komise rozhodčích.

Věřím, že se zvedáme a budeme hrát ještě lépe, řekl Dočkal

Kapitán Bořek Dočkal věří, že se výkony Sparty zvedají a mužstvo bude hrát ještě lépe. Letenští z úvodních tří jarních kol vytěžili jen bod, ale ve středu postoupili po výhře 5:0 nad Ostravou do semifinále domácího poháru a v dnešním 24. kole remizovali na hřišti vedoucí Slavie 1:1. Dočkal však nechápal, proč úvodní gól Benjamina Tetteha sudí po konzultaci s videem odvolal.

Dočkala potěšila reakce Sparty na sérii nepovedených výsledků

Kapitána Bořka Dočkala potěšila reakce fotbalistů Sparty na sérii nepovedených ligových výsledků. Pražané, kteří v nejvyšší soutěže nevyhráli čtyři kola po sobě a jsou v tabulce až sedmí, rozdrtili ve čtvrtfinále domácího poháru Ostravu 5:0 a v MOL Cupu postoupili mezi nejlepší čtyřku. Podle Dočkala ukázali Letenští potenciál a do nedělního ligové derby na Slavii se jim půjde lépe.

Můj výkon byl stejně nevýrazný jako ten týmový, řekl Dočkal

Sparťanský kapitán Bořek Dočkal nastoupil k soutěžnímu utkání v rudém dresu poprvé od loňského 9. března. Návrat mu však v úvodním jarním kole pokazil Liberec, který na Letné překvapivě zvítězil 2:0. Dočkal podle vlastních slov podal stejně nevýrazný výkon jako celý tým.

Nechci se upínat k Dočkalovi jako ke spasiteli, řekl trenér Sparty Jílek

Trenér Sparty Václav Jílek si pochvaluje návrat kapitána Bořka Dočkala. Podle něj bude jednatřicetiletý reprezentační záložník vůdčí osobností na hřišti, která na podzim Letenským chyběla. Jako ke spasiteli se však k němu nechce upínat.

Bořek ukázal rozdílové věci, řekl kouč Jílek po Dočkalově návratu

Trenér Václav Jílek převzal tým Sparty už v květnu minulého roku, ale až dnes měl možnost poprvé na hřišti vidět kapitána Letenských Bořka Dočkala. Jednatřicetiletý záložník odehrál poprvé od březnového zranění poločas v přípravě proti Ústí nad Labem. Podle Jílka okamžitě ukázal přínos pro tým.

Povedl se malý zázrak, řekl po návratu na hřiště sparťan Dočkal

Za malý zázrak označil kapitán Sparty a národního týmu Bořek Dočkal návrat na hřiště. Jednatřicetiletý záložník po březnovém zranění a dvojnásobné operaci achilovky poprvé nastoupil k zápasu a v přípravě proti Ústí nad Labem odehrál úvodní poločas, přestože se s tím na začátku zimní přípravy nepočítalo. Dočkal věří, že udělal podstatný krok k tomu, aby byl Letenským na jaře k dispozici.

Dočkal nastoupil poprvé po zranění, odehrál poločas

Sparťan Bořek Dočkal poprvé po vážném zranění achilovky a od začátku března nastoupil k zápasu. Jednatřicetiletý reprezentační kapitán odehrál za Pražany na Strahově první poločas přípravného utkání proti druholigovému Ústí nad Labem a patřil k nejlepším na trávníku. Sparťané nakonec zvítězili 1:0 brankou Michala Sáčka z 71. minuty.

Noha reaguje na zátěž, jak by měla, těší rekonvalescenta Dočkala

Rekonvalescence sparťana Bořka Dočkala po operaci Achillovy šlachy postupuje podle plánu, možná až nad očekávání dobře. Jednatřicetiletý reprezentační kapitán postupně začíná s tréninkem venku a už dělal i některá cvičení s míčem. V průběhu zimní přípravy se chce připojit k týmu. K možné účasti na červnovém Euru se neupíná.

Zraněný Dočkal doufá, že by se mohl zapojit do zimní přípravy

Sparťan Bořek Dočkal věří, že by se po dvou operacích achillovky mohl naplno zapojit do zimní přípravy. Třicetiletý reprezentační kapitán bere vážné zranění i jako výzvu poprat se o návrat na trávníky a nepřipouští si, že by se už nemusel dostat do dřívější formy.

Dočkal se podrobil další operaci zraněné achilovky

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty se v minulém týdnu podrobil druhé operaci poraněné Achillovy šlachy. Letenský celek o tom dnes informoval na svých internetových stránkách s tím, že datum návratu kapitána české fotbalové reprezentace k tréninku zatím nebylo stanoveno.

Dočkal si po operaci achillovky nezahraje až 4 měsíce

Kapitán české reprezentace a pražské Sparty Bořek Dočkal podstoupil v úterý operaci Achillovy šlachy a podle informací na klubovém webu ho čeká zhruba čtyřměsíční pauza. Třicetiletý záložník s jistotou přijde o červnové domácí kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Bulharsku a Černé Hoře i o začátek příští sezony.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele