základní část, 7. kolo
03.09.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© AFP)

Koubkova družina smetla z cesty dalšího soupeře. Bohemka opět dostala gól do šatny

Fotbalisté Viktorie Plzeň potvrdili rostoucí výkonnostní trend, když v sedmém kole Fortuna ligy porazili Bohemians 2:0, a připsali si tak devátou soutěžní výhru v řadě. Západočeši vstoupili do utkání sebevědomě, což brzy přetavili v úvodní gól z kopačky Rafia Durosinmiho. Ačkoliv se poté Klokani dostali do několika šancí, ještě před pauzou prohrávali o dvě branky, když se prosadil brazilský záložník Cadu. Hostující celek si tak stejně jako v norském Bodö či naposledy v Českých Budějovicích nechal dát gól chvíli před poločasovou přestávkou.

Viktoriáni se po dvoutýdenní pauze vrátili na ligové trávníky povzbuzení postupem do Konferenční ligy přes kazašský Tobol, který v obou utkáních porazili, čímž natáhli vítěznou šňůru již na osm duelů. Proti domácím však stál jejich nepříliš oblíbený soupeř, s nímž již třikrát v řadě ztratili. Další úspěch Pražanů se ovšem nezdál být příliš reálný, neboť Bohemians trápila především nevyrovnanost výkonů, když v aktuálním ročníku zapsali tři výhry a shodný počet porážek.

Úvodní herní převahu přetavili Západočeši ve vedoucí trefu již v deváté minutě, když Durosinmi překonal hostující obranu a po kličce Michalovi Reichlovi dopravil míč bez problémů do sítě. Krátce po konci úvodní čtvrthodiny mohlo být vyrovnáno, hlavičku Lukáše Hůlky z nebezpečné pozice ale Jindřich Staněk reflexivně zneškodnil. Aktivní viktoriáni si příležitost k navýšení vedení vytvořili ve 31. minutě, Erik Jirka ale po skvělé průnikové přihrávce Durosinmiho vystřelit nedokázal. O chvíli později již Západočeši zakončili, ránu Pavla Buchy z hranice vápna vytěsnil Reichl konečky prstů na roh. Nevyužitých možností mohli domácí litovat ve 38. minutě, kdy se tečovaný projektil Matěje Hybše zastavil až o tyč. I přesto se skóre ještě do přestávky měnilo, když vedení Plzně navýšil tečovanou ranou do horního růžku Cadu.

Klokani tempo hry v úvodu druhé půle vyrovnali a v 55. minutě nebezpečně zahrozili, hlavička osamoceného Martina Dostála ale volný prostor na zadní tyči nenašla. Stejně tomu bylo i na druhé straně v případě rány střídajícího Jana Klimenta, jenž po pár vteřinách pobytu na hřišti vypálil z hranice vápna těsně vedle. Diváci v Doosan Areně čekali na další příležitost do 70. minuty, kdy se kolem jednoho z bránících hráčů prosmýkl Pavel Šulc a milimetrovým pasem vybídl ke skórování osamoceného Klimenta. Plzeňský útočník ale volného prostoru ve vápně nevyužil a zamířil vysoko nad. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka mohli v závěru po zaváhání Hybše ještě jednou udeřit, Tomáše Chorého ale ve stoprocentní šanci vychytal skvělý Reichl.

Plzeň tedy ukončila sérii špatných výsledků s Klokany a naplno bodovala. Na dobrý výkon se pokusí navázat 17. září ve Zlíně, Bohemians přivítají o den dříve Baník.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele