základní část, 24. kolo
09.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Michael Rabušic (© FC Slovan Liberec)

Bývalý reprezentant vykoupil Liberec z mizérie úspěšným pokutovým kopem

Slovan Liberec porazil ve 24. kole Fortuna ligy na domácím hřišti Karvinou 1:0 a alespoň dočasně se posunul na dostřel skupiny o titul. Dlouhou dobu to vypadalo, že diváci na severu Čech přesný zásah neuvidí, nicméně střelecké trápení obou celků prolomil v závěru zápasu z penaltového puntíku Michael Rabušic. Znovu se tak potvrdilo, že utkání mezi těmito dvěma soupeři nabízí gólové radosti pravidelně, jelikož poslední bezbranková remíza se ve vzájemném ligovém klání zrodila v říjnu 2016.

Svěřence Juraje Jarábka srážely v úvodních jarních duelech naprosto triviální chyby, což naposledy proti Slovácku potvrdil 19letý Emmanuel Ayaosi, jenž se nechal zbytečně vyloučit po dvou žlutých kartách v rozmezí 10 minut. Nespokojenost s předchozími výkony panovala i v Liberci, který takřka měsíc nezvítězil, a mezi fanoušky se tak v rámci pravidelného koloritu opět začalo objevovat nesmělé volání po konci trenéra Luboše Kozla.

Domácí fotbalisté se přes zatažený defenzivní blok soupeře dostali do první výrazné šance ve 24. minutě, kdy musel přízemní pokus Ľubomíra Tupty vyrážet Dominik Holec. Slezané se více osmělili až po půlhodině hry. Po pěkné kombinaci obdržel balon do ideální pozice Sebastian Boháč, rána mu ale vůbec nesedla a míč skončil v zámezí. O poznání blíže zásahu byl ve 41. minutě Patrik Čavoš, jehož nepovedený centr ke všeobecnému překvapení orazítkoval břevno. Také Slovan si schoval svou největší šanci do závěru poločasu. Do samostatného úniku se v nastaveném čase dostal Tupta, jenže na svého krajana v bráně Karviné opět nevyzrál.

Okamžitě po začátku druhého dějství se z dálky opřel do míče Jan Žambůrek, skvělý Holec ale dalším výborným zákrokem udržel čisté konto. V 61. minutě nechal slovenského gólmana vyniknout i Ahmad Ghali. Nigerijec se šikovně uvolnil na hraně šestnáctky a vypálil do spodního rohu, balon ovšem skončil jen v Holcových rukavicích. Za aktivní výkon byl Liberec v 84. minutě přece jen odměněn vítěznou trefou poté, co pokutový kop po nastřelené ruce jednoho z obránců Karviné proměnil zkušený Rabušic.

Slovan si vylepšil pošramocené sebevědomí a zvítězil. Příští týden jej nicméně nečeká nic snadného, neboť zamíří 17. března do Edenu k zápasu se Slavií. Karviná o den dříve v duelu na ostří nože přivítá České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele