základní část, 9. kolo
23.09.2023 15:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Fantastický obrat Liberce dostal hořkou tečku. Gólový festival U Nisy vyústil v remízu

Teplice remizovaly v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Liberce 3:3. Již v 11. minutě vedli hosté po krásných brankách ze střední vzdálenosti o dva góly, avšak po vlastním gólu Štěpána Chaloupka a přesném zakončení k tyči Mohameda Doumbii bylo ještě před úderem první půlhodiny vyrovnáno. S tím se ale domácí hráči nespokojili, když jim ve 39. minutě vystřelil poločasové vedení krásnou ranou Ivan Varfolomejev. Krátce po začátku druhé půle však rozhodčí nařídil penaltu pro žlutomodré, kteří ji proměnili, a ze severočeské metropole tak nakonec neodjeli s prázdnou.

Skláři sice po vydařeném vstupu do sezony ubrali nohu z plynu, do utkání týmů ze středu tabulky ale mohli jít posilněni výhrou z minulého kola proti Karviné. Svěřenci Luboše Kozla před týdnem remizovali v regionálním derby s Jabloncem a nyní chtěli prolomit sérii tří zápasů bez vítězství. Právě proti Teplicím k tomu měli veškeré předpoklady, protože před rokem jim na svém stadionu nasázeli pět branek.

Liberečtí v úvodu dominovali na míči, první trefa ovšem přišla z kopačky Jana Knapíka. Ten poslal prudký pokus ze střední vzdálenosti do pravého dolního rohu, kam Olivier Vliegen nedosáhl. Belgický brankář musel o pár sekund později lovit míč ze sítě znovu, tentokrát po střele Filipa Havelky zpoza vápna, jenž mířil na opačnou stranu než před ním jeho spoluhráč. Odpověď mohla přijít záhy po faulu na aktivního Ahmada Ghaliho, nicméně překvapivě střílený přímý kop Lubomíra Tupty vyrazil Tomáš Grigar. Ještě před odehráním 20 minut na sebe opět strhl pozornost rychlík Ghali, jehož centr si do vlastní brány nešikovně srazil Chaloupek. Srovnání přišlo v prvním dějství, kdy se po krásném přiklepnutí hrudí od Jana Mikuly prosadil Doumbia. A aby toho nebylo málo, Liberec stihl ještě před přestávkou otočit. Tupta se sice neprosadil po fantastické průnikovce Ghaliho, ale parádní rána Varfolomejeva pod břevno už v Grigarově brance skončila.

Vedení domácím dlouho nevydrželo, neboť Marios Purzitidis v pokutovém území fauloval Daniela Filu, jenž se také ujal exekuce pokutového kopu. Mladý útočník s přehledem poslal Belgičana na druhou stranu a srovnal. Druhá polovina ale rozhodně nepřinesla takovou podívanou jako ta předešlá. Na obou stranách diváci viděli náznaky příležitostí, nicméně pořádné nebezpečí přišlo až ke konci po chybě Grigara, jenže Chidera Okoh těsně minul. Slovanu tak nepomohla ani čtvrthodinová přesilovka po vyloučení Petra Hronka, a to především kvůli několika skvělým zákrokům Grigara v úplném závěru zápasu.

Liberec tak navázal na remízu z Jablonce a bere podruhé v řadě jeden bod. V příštím kole zavítá 30. září do Karviné. Teplice doma o den později hostí pražskou Slavii.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele