základní část, 22. kolo
24.02.2024 15:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Jablonec přišel v derby až na krev o komfortní náskok, Slovan o zraněného brankáře

Liberec remizoval ve strhujícím zápase 22. kole Fortuna ligy s nedalekým Jabloncem 3:3. Pro Slovan se utkání, v němž oba týmy podpořily Transfuzní oddělení Krajské nemocnice, nevyvíjelo vůbec dobře, jelikož hosté v 73. minutě opětovně zvýšili na rozdíl dvou branek. Po smolné srážce se spoluhráčem navíc opustil hřiště na nosítkách gólman Hugo Jan Bačkovský. Modrobílí se však nepříznivým průběhem střetnutí nenechali rozhodit a po velkém náporu jim v nastavení zajistil bod Matěj Chaluš.

Severočeští rivalové toho měli na začátku jarní části soutěže mnoho společného. Oba celky dokázaly ve venkovních duelech pořádně potrápit jedno z pražských "S" a zároveň si připsaly sebevědomá domácí vítězství. V dresu Liberce si zasloužil velkou pozornost 20letý Filip Horský, jenž se trefil dvakrát v řadě. Na straně hostů zase zaujala slovenská posila Sebastián Nebyla, který si okamžitě vysloužil místo v základní sestavě.

Jako první mohl hned zkraje zápasu udeřit Jablonec, nicméně skluzující Jakub Martinec těsně minul levou tyč. Ještě blíže ke gólu měl v osmé minutě po elegantní zasekávačce Nebyla, proti němu ale zasáhl Bačkovský. Radost zelenobílých tak přišla až po proměněné penaltě v podání Jana Chramosty, jenž zakončil suverénně k pravé tyči. Liberečtí poté herně ožili, i přes viditelné zlepšení však výraznější ohrožení branky Jana Hanuše v úvodní půli nepřišlo.

Po změně stran mohli hosté své vedení navýšit. Po ostrém pasu Chramosty byl totiž v dobré pozici na hranici malého vápna postavený Nemanja Tekijaški, jenže v rozhodující chvíli přihrávku trestuhodně netrefil. Rána pro domácí tak přišla až krátce před hodinou hry, když Bačkovský vyboxoval balon přímo do Jana Mikuly, od něhož se míč odrazil do sítě. V 72. minutě nařídil sudí za hraní rukou v podání Haidersona Hurtada penaltu, kterou přízemní ranou proměnil Michael Rabušic. Hned po rozehrání však z rychlého útoku vsítil po přihrávce z pravé strany třetí branku Vakhtang Chanturishvili. V 85. minutě to byli hráči v modrých dresech, kteří se postarali o zajímavou koncovku duelu, když se perfektní ranou z první prosadil Dominik Preisler. Na přelomu základní hrací doby a nastavení pak propukla na stadionu u Nisy euforie, jelikož po centru Ahmada Ghaliho srovnal Chaluš.

Podještědské derby tak potřetí v řadě skončilo remízou. Liberec v dalším kole sehraje zápas v Teplicích, Jablonec o den dříve přivítá Hradec.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele