základní část, 3. kolo
06.08.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Klokanům svědčil sever Čech více než sever Evropy. Trest pro Slovan přišel z kopaček Kozáka

Slovan Liberec padl ve třetím kole FORTUNA:LIGY na domácím hřišti s Bohemians 0:1. Utkání výrazně ovlivnil silný déšť, který se na trávník libereckého Stadionu U Nisy snášel. V tradičně nepříznivých podmínkách ve městě pod Ještědem měl blízko k prolomení skóre v 59. minutě aktivní Ľubomír Tupta, jeho pokutový kop ale zlikvidoval Michal Reichl. Rozhodnutí tak přišlo až v závěrečném nastavení, kdy o druhém vyplenění libereckého stánku nejen v řadě, ale i v celé historii vršovického klubu rozhodl Matyáš Kozák, jenž strávil loňskou sezonu právě v domácím táboře.

Severočeský tým mohl být se vstupem do sezony poměrně spokojený. Z dosavadních dvou zápasů vydoloval čtyři body a patřila mu pozice v horní polovině tabulky. Horší už to bylo v táboře Bohemky. Ta sice měla jen o bod méně, avšak prohrála poslední domácí zápas s Teplicemi a na klidu jí rozhodně nepřidalo ani čtvrteční vyřazení z kvalifikace Evropské konferenční ligy od norského Bodö/Glimt.

I tak to byli právě "Klokani", kteří do utkání vstoupili lépe než jejich soupeř. Sérii rohových kopů a z ní plynoucí tlak však nedokázali přetavit ve výraznější šanci, kterou si jako první vytvořili v sedmé minutě domácí. Tupta převzal na levé straně hřiště míč do běhu a upaloval s ním až do šestnáctky, kde jej ale z ideální střelecké pozice vytlačil jeden z hostujících obránců a střela slovenského útočníka na zadní tyč se do sítě nevešla.

Kvalita předvedené hry s postupem času začala opadat, čemuž nepomohl ani poměrně vydatný déšť, který se nad Stadion U Nisy snesl zhruba v polovině úvodního dějství. Na další velkou šanci si tak museli diváci počkat až do nastavení, kdy Robert Hrubý posadil přímý kop přesně na hlavu Davida Puškáče, ten však razantní hlavičkou poslal míč nad.

Za první šanci svého mužstva po návratu ze šaten byl Christian Frýdek, neboť byl faulován v hostujícím vápně a kopala se penalta. Exekutor Tupta s ní však naložil prachbídně a nechal vyniknout Reichla. Pochybení domácího střelce mohl potrestat jeho zelenobílý protějšek, krásné sólo Jana Matouška však skončilo střelou hodně mimo a stejně dopadl o malou chvíli později při střele z velkého vápna také Josef Jindřišek.

Brankář Reichl potvrdil výborný výkon i v 77. minutě, kdy skvěle nastavil nohu proti pohotové ráně střídajícího Michaela Rabušice. Tím svému týmu připravil půdu pro to, aby mohl v první minutě nastavení urvat všechny body pro sebe. Rohový kop Jana Kovaříka se postupně poodrážel až na nohu nabíhajícího Kozáka a ten tvrdou ranou z první rozhodl.

Bohemka si tak spravila náladu po čtvrtečním vyřazení z pohárové Evropy a odváží si z Liberce tři body. V příštím kole nastoupí 13. srpna doma proti Slovácku, Liberec jede o den dříve do Zlína.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele