základní část, 1. kolo
23.07.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Debutant Kpozo se proti Slovanu trefil do špatné sítě. Baník ztroskotal v defenzivě

Vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY vyšel lépe hráčům Liberce, kteří na domácí půdě vybojovali nad Baníkem Ostrava vítězství 3:1. Atraktivní úvod utkání významně ovlivnil vlastní gól, který si kuriózně vstřelil debutant Patrick Kpozo. Baník, jenž šel do kabin s dvoubrankovým deficitem, se po pauze zmohl na odpověď z kopaček Daniela Tetoura. To však byla pouze labutí píseň Slezanů, jelikož pečeť na triumf Severočechů následně vtiskl Mohamed Doumbia.

Luděk Mikloško se již naplno etabloval v čele sportovního úseku Baníku a v létě značně přetvořil kádr. Nejstarší posilou v zástupu 10 hráčů byl přitom 26letý Kpozo, což vyvolalo mezi příznivci Slezanů značně pozitivní ohlas. To fanoušci Slovanu prožívali další z řady nepříjemných přestupových období, když tým opustil například ofenzivní tahoun Victor Olatunji. Trenér Luboš Kozel, bývalý lodivod hostů, se tím však rozhodit nenechal a nahlas mluvil o touze skončit mezi elitní šestkou.

Oba týmy se již od úvodního hvizdu prezentovaly nebojácným výkonem. Nejprve Kpozo v deváté minutě vypálil z bezprostřední blízkosti nad břevno, o pouhou minutu později málem zvedl dychtivé domácí fanoušky ze sedadel obránce Michal Fukala. Severočeši zásobovali vápno soupeře nadějnými centry a v 19. minutě se dočkali. Nabídku Ahmada Ghaliho si totiž nešťastně srazil do vlastní brány Kpozo. I v následujících minutách nabízel zápas zajímavou ofenzivní podívanou na obou stranách, nicméně Slezanům viditelně nefungovala obrana. Lukáš Červ tak mohl těsně před poločasem zvýšit hlavičkou náskok domácích už na dvě branky.

Po změně stran se Slezané téměř okamžitě dočkali snížení nepříznivého skóre. Ve 47. minutě sestřelil Matěj Chaluš nebezpečným skluzem ve vápně prchajícího Kpoza a následnou penaltu chladnokrevně proměnil Tetour. Gól Ostravany povzbudil a do dalších minut jim dodal odvahu ve snaze o vymazání manka.

Tým z města pod Ještědem musel brzdit úniky hostů, často ale nedovoleným způsobem. Veškerou pozornost ale na sebe strhnul v 64. minutě záložník libereckého celku Doumbia, který výstavní střelou do pravé šibenice nedal brankáři Jiřímu Letáčkovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout.

Liberec tak dokázal poprvé po více než třech letech ovládnout vzájemné střetnutí. V příštím kole se 30. července představí v Mladé Boleslavi, Baník o den dříve přivítá Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele